Lejrskoleliv i Nationalpark Thy

29-09-2010

5 b fra Rønde Skole vandt lejrskoleophold i Thy.

I forbindelse med indvielsen af Nationalpark Mols vandt 5 b fra Rønde Skole et lejrskoleophold i en nationalpark.

Da Rønde ligger tæt på Nationalpark Mols valgte klassen istedet at tage til Thy.

Selve lejrskoleopholdet var i dagene 18.-20.8.2010 og det blev en stor oplevelse for alle.

Vi bringer her nogle billeder og små tekster fra 5 bs tur.

"Her er 5.b i Thy. Vi er lige kommer til lejrpladsen. Jeg er ikke på billedet. Vi skulle i gang med at arbejde med det samme. Der skulle tændes bål og gøres plads til feltsengene. Så lavede vi mad(boller i karry)og vi legede. Sådan gik dagen. Næste dag gik nogen at os ud og fiske. Ingen af os fangede noget, men vi havde også nogle andre fisk og slog dem ihjel og så fik vi dem at spise! "

Kristian.

"Ørreder til aftensmad.

For at få aftensmad skulle vi først slå ørreder ihjel. Det var ret klamt, først skulle vi skære dens hoved af, så skulle vi vende den om så vi skulle skære den i bagdelen (man kan godt kalde at vi sprættede den op) så man kunne se indvolde og mavesække og se dens hjerte. Længere nede kan I se tre der sprætter fisken op.
Det er mig som laver det grimme ansigt. Så når man var færdig skulle man tilberede fisken. Man puttede persille i den og salt i den og citronskiver i den. Her ser I fisken. På billedet ser I en der er i gang med at tilberede sin fisk. "


Nicklas

"Vandreture i nationalpark Thy

Jeg vil godt anbefale at gå ture rundt i nationalparken.

Da vi var på vandretur, fandt vi en masse svampe der var blandt andet: rørhatte, guldgaffel, kantareller, karl johan svampe, rød fluesvamp og hvid fluesvamp(Danmarks giftigste svamp, rør den ikke!) der var mange arter.
Vi kiggede også efter dyr og insekter.
Vi så også en musvågerede der var blevet bygget større og større hvert år.
Da vi var på vandretur så vi også nogle reflekser, som skulle forhindre rådyrene og krondyrene til at løbe ud på vejen.  "


Emily

I løbet af de tre dage 5 b var i Nationalpark Thy oplevede de også en masse andre spændende ting, men dem kan du læse mere om Nationalpark Thys hjemmeside.