Dark Skies over Skibelund

09-09-2010

Dark Skies er et landsdækkende arrangement, hvor alle de lokale enheder i SNS, i samarbejde med Amatør Astronomisk Forening, afholdt events over alt i landet.

I forbindelse med den landsdækkende Dark Skies event, afholdt Naturstyrelsen – Trekantsområdet, Amatør Astronomiske Forening i Kolding og Kolding Naturskole, stjernekigger arrangement onsdag aften på Skibelund Naturskole ved Lillebælt.

Dark Skies er et landsdækkende arrangement, hvor alle de lokale enheder i SNS, i samarbejde med Amatør Astronomisk Forening, afholdt events over alt i landet.

Desværre så det ud til, at der ikke ville være meget at kigge på, da der lå et tykt skydække over store dele af landet. Derfor var der da også mange enheder, der valgte at udskyde arrangementet til onsdag d. 15/9.

Men da man fra Astronomisk Forenings side var forberedt på, at der kunne være skyer på himlen, havde man ting i ærmet, så man kunne underholde folk, skydækket til trods.

Astronom Knud Strandbæk fortalte, ved hjælp af et medbragt planetarium, om solsystemet og dets finurligheder.

Efter en spændende indendørs seance, viste vejrguderne sig fra deres milde side og sendte et fint ”vindue” ind over naturskolen.

Da der nu var ”hul igennem” rykkede man udenfor, og Knud fortsatte den fine gennemgang under åben himmel. Der blev fortalt om stjerne billeder, stjerne tåger, dobbeltstjerner, årstider og meget meget mere.

Så vejret til trods endte det med, at være et fint arrangement med et godt indhold.

Vejret havde holdt mange hjemme
Desværre havde den dårlige vejr udsigt, holdt mange hjemme. I alt var fremmødet på omkring 10 personer.

Men da man jo i sagens natur, jo gerne vil have flere folk med på arrangementer som dette, vil man gøre et nyt forsøg Fredag d. 8 oktober .

Den generelle reservedag er udmeldt til d.15. september, men i vores område (SNS- Trekantsområdet) har vi altså valgt at holde det d. 8/10 i stedet.

Mødestedet er stadig Skibelund Naturskole og tidspunktet er klokken 20:00.

Det nærmere program vil tilgå på Skov- og Naturstyrelsen – Trekantsområdets hjemmeside, og forhåbentlig i dagspressen. Men hvis man har ”blod på stjernekigger-tanden” kan man sende en mail til og bede om at komme på en mail liste, hvor man vil blive orienteret om det nærmere indhold. Desuden vil man modtage en mail på selve dagen hvis arrangementet skulle blive aflyst.

Peder Kinch

Naturskolen Søballegård