Ny bro ved gammel borg

30-09-2010

I de seneste uger har der været fornyet liv ved den gamle middelalderborg Stagsevold inde i Stagsrode Skov. Træbroen, der gennem de seneste ca. 35 år har givet interesserede adgang tværs over voldgraven til selve borgbanken, er blevet udskiftet med en ny bro. Den nye bro er bygget udfra samme model som har stået på stedet i hvert fald tilbage fra omkring 1940.

Den bærende konstruktion til broen er bygget hjemme på værkstedet. Med et spænd på ca. 15 meter tværs over voldgraven har der derfor været gang i store maskiner for at få de nye brovanger transporteret ind i skoven og løftet på plads. Broen har samtidig været afslutningsprojektet for en af distriktets mangeårige skovløbere, Ole Elsing, som nu går på efterløn.

Den nye bro får i første omgang lov til at stå i ubehandlet træ vinteren over. Til sommer 2011 bliver broen malet i den kendte svenskrøde farve - tilsvarende den tidligere bro.

Men allerede nu er broen naturligvis klar til at bringe skovgæster sikkert over på borgbanken - så alle er velkommen til at lægge vejen forbi på den næste skovtur.

Den færdige bro ved Stagsevold

Den færdige bro ved Stagsevold

Stagsevold omgivet af voldgraven

Sven og Ole i gang med broarbejdet

En stor skovningsmaskine udskifter de bærende bropiller Brovangerne bugseres ind til borgen

Brovangerne bugseres på plads med det store maskineri

Brovangerne bugseres på plads med det store maskineri