UD PÅ TUR - oktober 2010

29-09-2010

Der er mange gode tilbud for børn og voksne i efterårsskoven - også i efterårsferien.

Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland har friske tilbud i efterårsferien

Flere forskellige tilbud i oktober måned med stor variation; motionstur, drageflyvning, fisketur og en bævertur. De fleste ture er målrettet børnefamilier, men alle er velkomne.
Over stok og sten i Stråsø Plantage
Søndag den 3. oktober kl. 13 er der motionsvandretur over Vind hede. På turen er der gode chancer for at se kronvildt. Vi vil en stor del af tiden bevæge os uden for veje og stier, så fornuftigt fodtøj og beklædning anbefales. Turen er ikke for gangbesværede, barnevogne eller klapvogne.
Mødested: P-pl. ved Fuglsang Bro. Turen er gratis.

Dark Skies i Klosterhede Plantage
Vi prøver igen tirsdag den 5. oktober kl. 20
og håber på godt vejr!
Hvornår har du sidst oplevet en aften, hvor du kunne se tusindvis af stjerner? Og hvad med Mælkevejen, hvornår har du sidst set den på himmelen? Hvis du bor i en by, er det sandsynligvis et godt stykke tid siden, for i de seneste år er der kommet så meget kunstigt lys i og ved byerne, at det mange steder er umuligt at se andet end de klareste stjerner. Der findes dog mange steder i naturen, hvor det rent faktisk er muligt. Det satte Naturstyrelsen – i samarbejde med Astronomisk Selskab – fokus på i forbindelse med den landsdækkende event Dark Skies, der fandt sted onsdag. 8. september, hvor det var nymåne. Den dag, og i øvrigt ugen efter, drillede vejret, men nu prøver vi igen.
Mødested: Fladhøj hede i Klosterhede Plantage. Fra Gl. Landevej drejes mod Tårnvej. Turen er gratis.

Drageflyvning i Klosterhede Plantage
Mandag den 18. oktober fra kl. 10-13.00 kan du bygge din egen drage, og dernæst flyve med den. Peter vil være klar med materialer, gode råd og hjælp.

Tag varmt og praktisk tøj på, og husk endelig madkurven. Arrangementet foregår ved Møllesøen, hvor der er flere bålpladser, så det kunne være oplagt, at grille lidt til frokosten. Der er ingen tilmelding til arrangementet, men vær opmærksom på, at det koster 20 kr. at lave en drage (til dækning af materialeudgifter).

Limfjordsfortælling. Årets sidste bævertur – mon bæverne er gået i vinterhi?
Der er afgang fra Møllesøen onsdag den 20. oktober kl. 11.00-12.30. En dejlig vandretur langs Flynder å for hele familien. Vi skal på sporet af bæverne i skoven – hvad æder de, hvor bor de og er de mon gået i vinterhi?  Kom med ud og få den spændende historie om bæverne i Danmark. Husk gummistøvler.
Pris for voksne 50 kr. Børn under 12 år gratis. Arrangeret i samarbejde med Struer Turistbureau.

Fisketur i Klosterhede Plantage.
Torsdag den 21. oktober fra kl. 13.00-16.00
har Karsten fiskestængerne klar ved Moselyst Lejrplads. Her er der mulighed for at lære, at håndtere en fiskestang, sætte madding på, få en snak om fisk, fluer og kroge – og hvis alt går vel bliver der forhåbentlig også mulighed for at røre ved og undersøge en fisk lidt nærmere. Varmt og praktisk tøj, en dejlig kaffekurv og ud med snøren. En oplagt tur for børnefamilien, og det er gratis at være med. Medbring evt. selv en fiskestang.