Naturstyrelsen søger testområder til bæredygtige bebyggelser

28-04-2011

Hvordan måler man bedst, om et boligområde er bæredygtigt?

Hvordan måler man bedst, om et boligområde er bæredygtigt?

For at finde svaret på det spørgsmål er Naturstyrelsen gået sammen med Byggesocietetet og Dansk Industri om at finde tre-fire test-bebyggelser, hvor man kan afprøve en række kriterier for bæredygtige bebyggelser.

Bygherrer, kommuner og andre med nye boligområder på tegnebrættet inviteres til at ansøge om at deltage i projektet.

- Projektet er et første skridt i retning af en eventuel certificeringsordning for bæredygtige bebyggelser, der kan tage højde for alt fra grønne områder til korte afstande til offentlig transport. Fordelen er, at vi kommer til at måle bæredygtighed på en gennemskuelig og ensartet måde, som for eksempel vil øge efterspørgslen på bæredygtige bebyggelser gøre det lettere for byggebranchen og kommuner at bygge og planlægge bæredygtigt, siger projektleder Marie Lindberg Tefre, Naturstyrelsen.

Test-bebyggelserne skal bestå af flere bygninger og områderne omkring dem, og der kan være tale om både erhverv og bolig - gerne en blanding af de to.
Private parter og en kommune kan eventuelt lave en fælles ansøgning.

Ansøgning om deltagelse i projektforløbet skal være Naturstyrelsen i hænde senest den 22. maj 2011. Projektforløbet for de udvalgte testbebyggelser er fra juni 2011 til marts 2012.

Læs vejledning til ansøgningen

Yderligere oplysninger
Marie Lindberg Tefre, projektleder, Naturstyrelsen, tlf. 72 54 47 37, Obfuscated Email .