Ny statsskov indviet i dag

13-04-2011

500 skolebørn og borgere fra Tune var med, da miljøminister Karen Ellemann i dag plantede de første træer i en helt ny statsskov syd for Tune. Se videoklip.

500 skolebørn og borgere fra Tune var med, da miljøminister Karen Ellemann i dag plantede de første træer i en helt ny statsskov syd for Tune. Skoven vil give beskyttelse til de vigtige grundvandsreserver, der forsyner Greve Kommune med drikkevand. Samtidig skal den give borgerne nye friluftsmuligheder i naturen.

Tune Skov skal drives helt uden brug af pesticider. Projektet er en del af regeringens vision om et bælte af natur omkring København.

Skoven vil i første omgang blive 35 hektar stor – eller det der svarer til 55 fodboldbaner.
Naturstyrelsen planter den til med bøg, birk og el og sår agern fra eg, det bliver i alt til 156.000 planter i 2011 og 2012. Skoven kommer blandt andet til at indeholde en hundeskov.

Projektet er et resultat af et samarbejde mellem I/S Vandsamarbejdet Greve, Greve og Roskilde kommuner og Naturstyrelsen. Vandsamarbejdet Greve og Greve Kommune betaler for købet af jorden, mens Naturstyrelsen betaler for skovrejsningen og driftsudgifterne i fremtiden.

Yderligere oplysninger:
Pressechef Mette Thorn i Miljøministeriet, tlf. 25 61 71 70, e-mail: Obfuscated Email
Skovrider Kim Søderlund i Naturstyrelsen, tlf. 21 21 97 00, e-mail: Obfuscated Email