Miljøminister kårer vinder af Mylder på Matriklen

23-06-2011

Vinderen af konkurrencen Mylder på Matriklen havde intet mindre end 233 forskellige arter i sin have.

233 forskellige vilde arter i en have. Så mange arter indberettede Casper Katborg ved Silkeborg, da Naturhistorisk Museum, Aarhus, i samarbejde med fugleognatur.dk holdt konkurrencen Mylder på Matriklen på den internationale biodiversitetsdag 22. maj. Og dermed vandt han konkurrencen.

Søndag 26. juni overrækker miljøminister Karen Ellemann præmien til vinderen af Mylder på Matriklen, Casper Katborg i hans have på Hørbylundevej 8, 7442 Engesvang. Miljøministeren deltager fra kl. 14.00-15.00.

Eksperter fra Naturhistorisk Museum møder allerede op kl. 10.00 og vil hele dagen finkæmme vinderhaven for vilde planter og dyr, som skal indgå i en kommende udstilling om biodiversitet på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Miljøminister Karen Ellemann deltager på dagen, da hun har sat en folkelig debat i gang for at sætte biodiversitet på dagsordenen. Debatten skal bidrage til en egentlig strategi for biodiversiteten senere på året.

Ifølge Karen Ellemann gør Mylder på Matriklen det klart for danskerne, hvor mange forskellige dyr og planter der er lige uden for deres dør i haver og baggårde.

Konkurrencen Mylder på Matriklen fandt sted 22. maj på FNs internationale biodiversitetsdag. Haveejere registrerede biodiversiteten i deres haver og indberettede de vilde arter på www.fugleognatur.dk . Casper Katborg blev den, der havde mest mylder på matriklen med 233 indberettede observationer.

Bliv klogere på biodiversitet på biodiversitet.dk og deltag i debatten på kærenatur.dk.