Roadshow om natur skydes i gang i Vallekilde

27-05-2011

Miljøminister Karen Ellemann lægger op til debat om biodiversitet på Vallekilde Højskole mandag 30. maj.

Miljøminister Karen Ellemann lægger op til debat om biodiversitet, når første stop på hendes naturroadshow er Vallekilde Højskole mandag den 30. maj. Miljøministeren vil gøre biodiversitet til en folkesag.

- Hver dag forsvinder et antal plante- og dyrearter fra jordens overflade. Vi ved ikke hvor mange, men eksperterne skønner, at arterne udryddes mellem 100 og 1000 gange hurtigere end naturligt. Vi ved heller ikke altid, hvad det er for nogle arter, der uddør. Det lille insekt, der lige nu uddør et sted i junglen, indeholder måske kuren mod kræft. Vi ved det ikke, siger miljøminister Karen Ellemann.

Sådan lyder det blandt andet i det roadshow, som miljøminister Karen Ellemann nu tager med ud på uddannelsesinstitutioner landet over. Hun sætter nemlig biodiversitet på dagsordenen og vil gøre det til en folkesag. Derfor har hun indtil nu blandt andet udsendt et debatoplæg, oprettet hjemmesider, skrevet kronikker, holdt workshop for industrien og fortalt om biodiversitet i for eksempel Aftenshowet på DR1, Jyllands Posten og på P3.

Det er miljøministerens håb, at roadshowet hjælper med til, at unge mennesker vil engagere sig i debatten. Samtidig håber Karen Ellemann, at biodiversitet kan blive en folkesag, hvor alle danskere forstår vigtigheden i at passe på naturen.

Miljøministerens roadshow begynder på Vallekilde Højskole, to dage efter er hun på Krogerup Højskole, og så fortsætter hun i august og september. Her vil ministeren besøge så mange uddannelsesinstitutioner som muligt. Roadshowet foregår på Vallekilde Højskole, Højskolevej 9 4534 Hørve, mandag den 30. maj fra klokken 16.30-18.00. Alle er velkomne.

Bliv klogere på biodiversitet på biodiversitet.dk og deltag i debatten på kærenatur.dk.