Flere færgeafgange til Hirsholmene

29-11-2011

Det bliver nemmere at besøge fugleøerne ud for Frederikshavn.

Motiv fra Hirsholmene. Foto: NST

Det bliver nemmere at besøge fugleøerne, Hirsholmene, ud for Frederikshavn.

Fra nytår vil der således hver lørdag være to daglige færgeafgange fra Frederikshavn, hvor der tidligere kun blev sejlet i hverdagene. I skolernes sommer- og efterårsferie bliver antallet af sejladser også sat op. Til gengæld bliver der lidt færre afgange om vinteren.

Det fremgår af den kontrakt, som Naturstyrelsens netop har indgået med selskabet Seadog om færgesejlads til den statsejede ø-gruppe, syv kilometer nordøst for Frederikshavn.

Naturstyrelsen forventer, at den øgede sejlads vil få cirka 1.000 flere til at tage turen til øerne. Besøgstallet ligger i dag omkring 7.000.

Hensyn til naturen
Hirsholmene blev i 1938 fredet som naturvidenskabeligt reservat blandt andet på grund af det særegne fugleliv med tusindvis af ynglende terner, måger og tejster. Den øgede trafik vil ikke gå ud over naturen.

- Vi styrer publikums adgang både i antal, og hvor man må færdes, så der bliver ved med at være mulighed for fantastiske oplevelser. Det er en balance mellem at beskytte den sårbare natur og samtidigt tilbyde flere at komme ud og opleve den, siger skovrider Jesper Blom Hansen, Naturstyrelsen.

Læs mere om Hirsholmene på Naturstyrelsen hjemmeside

Nemmere booking
Fra den 1. december kan man bestille færgebilletten på nettet.
http://laesoe-booking.dk/lbl/seadog/hirsholmene.aspx

Yderligere oplysninger:
Skovrider Jesper Blom Hansen, Naturstyrelsen, tlf.: 7254-3988