Grænseoverløber fanget

23-11-2011

Tirsdag rykkede Naturstyrelsen til Tyskland for at hente en mårhund tilbage til Danmark, efter den for tre uger siden valgte at tage turen syd for grænsen.


Kampen mod mårhunden er en international indsats, der kræver samarbejde på tværs af grænserne. Det beviste en af de mårhunde, som er udstyret med en GPS-sender, så den kan lede Naturstyrelsen eller jægere fra Danmarks Jægerforbund på sporet af sine artsfæller.

Tirsdag rykkede styrelsen til Tyskland for at hente en mårhund tilbage til Danmark, efter den for tre uger siden valgte at tage turen syd for grænsen.

- Mårhunde går ikke så meget op i landegrænser, men det bliver vi jo nødt til. Det er meningen at mårhundejægerne og vi skal kunne tage ud og indfange dyret, når det viser tegn på, at det har fundet sig en mage. Men det er en noget vanskelig øvelse, hvis mårhunden smutter syd for grænsen. Derfor var vi nødt til at få den hjem , siger skovarbejder hos Naturstyrelsen Morten Hansen, der er ansvarlig for overvågningen af mårhunde i grænseområdet og var med på turen til Tyskland.

Mårhunden blev sat ud ved Ribe den 7. september. Først bevægede den sig op mod Esbjerg, men natten mellem den 26. og 27. september tog den flugten over grænsen. Siden har Naturstyrelsen ventet på, at mårhunden skulle finde sig et sted at slå sig ned, så den kunne pejles og fanges.

Det skete tirsdag med hjælp fra den tyske Kreisjägermeister Thomas Carstensen og en af Danmarks Jægerforbunds mårhunderegulieringsjægere. Mårhunden blev fanget ved Husum cirka 50 kilometer syd for grænsen.
Desværre havde den ikke fundet sig en mage, den kunne forråde. I stedet blev den straks kørt tilbage til Danmark og sat ud igen i nærheden af Kolding.