Nu sætter Fodsporet i gang

10-10-2011

Den gamle jernbanestrækning mellem Næstved, Slagelse og Skælskør er forvandlet til Sjællands længste cykelvenlige natursti med et væld af naturoplevelser undervejs.

Den gamle jernbanestrækning mellem Næstved, Slagelse og Skælskør er forvandlet til Sjællands længste cykelvenlige natursti med et væld af naturoplevelser undervejs. Fodsporet står nu klar til at blive taget i brug af glade naturelskere, cyklister og motionister i alle aldre.

I Slagelse og Næstved kommuner bor der i alt 150.000 indbyggere, der nu får langt bedre muligheder for at komme ud og opleve naturen. Nu kan både cyklister, motionister og på visse strækninger ridende borgere komme helt tæt på naturen. Samtidig er Fodsporet en både miljø- og klimavenlig og sikker cykelvej mellem de mange små byer på strækningen. Stierne er 48 km lange og strækker sig fra Slagelse i nord til Næstved i syd og Skælskør i vest.

Forvandlingen fra jernbane til natursti har været undervejs i næsten tre år. Nu skal det fejres, at Fodsporet er færdigt. Det sker i weekenden 14. - 16. oktober og i uge 42. Sporet åbnes officielt 14. oktober med taler fra borgmestrene, Naturstyrelsens direktør og Nordea-fondens bestyrelsesformand. Indvielsen finder sted fredag 14. oktober kl. 11.00 til 13.00 ved den gamle station i Dalmose.

Lørdag 15. oktober er der folkefest langs Fodsporet. Festerne holdes af de seks stiråd, der har været med til at få Fodsporet på skinner. Festerne annonceres i pressen. Søndag 16. oktober vil der være løb arrangeret af lokale idræts- og løbeklubber.

Mandag, tirsdag og onsdag i uge 42 er der mulighed for at komme med naturvejleder Marie Roland fra Naturstyrelsen på vandring. Marie Roland vil gå på en sand jagt med mobiltelefonen efter smartphone-koder, der kan fortælle spændende historier om både kultur og natur.

Langs stien er det muligt at samles og dyrke motion eller lege. Der laves for eksempel en naturlegeplads ved Sandved, en bålhytte ved Sludstrup og en sundhedsplads ved Herlufsholm Idrætscenter inden folkefesten for Fodsporet går i gang.

Det er muligt at komme på Fodsporet ved de tre endepunkter i Slagelse, Næstved og Skælskør, men der er adgang og parkeringsplads ved sporet flere forskellige steder.

Se programmet for indvielsen med mødesteder og tidspunkter

Fodsporet er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Næstved og Slagelse Kommuner. Nordea-fonden har støttet projektet med 36 millioner. Fodsporet får sin egen hjemmeside www.fodsporet.dk , der åbner 12. oktober.