Skovens Dag gør dig klogere på træ

25-04-2012

Naturstyrelsen inviterer til sjov i skoven og indbyder samtidig til en mulighed for at blive klogere på træets kvaliteter, når det er Skovens Dag på søndag 29. april.

Træ er med til at indfri verdens voksende behov for fornybare materialer og vedvarende energi. Men nogle steder i verden overudnyttes skovene, så naturen lider overlast. Lær at styre uden om det dårlige træ på årets Skovens Dag.


Der er så fuld af sjov... På Skovens Dag er der ekstra mange aktiviteter i skoven.

Synet af træ kan få varme følelser frem i mange, fordi det er et smukt og naturligt materiale. Men det bør også give anledning til bekymrede miner, hvis det stammer fra områder, hvor jagten på tømmer ødelægger skovene.

Hvordan du køber træ med god samvittighed – og får smilet frem hos naturelskeren – det kan du høre om, når Naturstyrelsen slår portene op til Skovens Dag søndag 29. april.
Se hvor Skovens Dag afholdes i nærheden af dig

- Træ er et af klodens mest miljøvenlige materialer, der fornyer sig selv og giver smukke møbler, papir, huse og vedvarende energi. Men det kan også være det modsatte, når træet kommer fra skove, der overudnyttes eller ryddes fra en kant. På Skovens Dag vil vi både reklamere for træ som et enestående materiale og vise, hvordan man som forbruger kan gøre en stor forskel, når man køber træ, siger projektleder Pernille Vesterløkke, Naturstyrelsen.

Aktiviteter for børn og voksne
På Skovens Dag vil der være information, udstillinger og lege, der viser træets kvaliteter og gør forbrugeren klogere på, hvordan man vælger det bæredygtigt træ og bruger det på en måde, der belaster miljøet mindst muligt.

Læs folderen Bæredygtigt Træ, som udkommer på Skovens Dag .

Yderligere oplysninger:
Projektleder Pernille Vesterløkke, Naturstyrelsen, tlf.: 7254 2606