Sundhedsspor skal sætte danskernes puls i vejret

30-08-2012

Miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag indviede torsdag et nyt Sundhedsspor på Amager.

Miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag opfordrer danskerne til at motionere på et af de mere end 50 Sundhedsspor, der findes lige uden for hoveddøren.


Sunde spor. Naturstyrelsen har i samarbejde med kommunerne lavet Sundhedsspor landet over. Her ses sundhedsminister Astrid Krag og miljøminister Ida Auken på Amager. Foto: Naturstyrelsen.

Når danskerne vil ud af starthullerne og komme i form, er det ikke nødvendigt at melde sig ind i et motionscenter. Naturen står klar med kilometervis af udfordringer, der kan være med til at få pulsen i vejret og få konditallet til at stråle.

Der findes allerede over 50 Sundhedsspor rundt omkring i landet, og miljøminister Ida Auken har en ambition om, at yderligere 15 spor skal være klar inden for det næste år. De skal hjælpe befolkningen til en bedre kondition, et større overskud og et godt helbred.

Derfor har miljøministeren skrevet til landets kommuner for at invitere dem til at samarbejde om de sunde spor.

- Naturen er et skønt, grønt motionsrum, som vi vil åbne op for befolkningen. Uden medlemskort og holdtider. Derfor må vi samarbejde på kryds og tværs om at give borgerne mulighed for at motionere i det fri, tæt på hvor de bor. Staten har store, bynære naturområder, som vi meget gerne stiller til rådighed for kommuner, sportsforeninger og virksomheder. Så jeg håber, at rigtig mange både nye og erfarne motionister vil tage en tur på Sundhedssporene, siger miljøminister Ida Auken. Hun indviede i dag et nyt Sundhedsspor ved Ørestad på Amager sammen med sundhedsminister Astrid Krag.

Sådan kan du få et Sundhedsspor i nærheden af dig

Sygdomme skal forebygges
Idéen om naturen som et grønt motionsrum er baseret på et svensk koncept, hvor en afmærket rute i naturen danner grundlag for et personligt træningsprogram, så man kan overvåge sit kondital. På den måde forbedrer man sit personlige kondital i stedet for at måle sig i forhold til andres kondition.

- Vores sundhedspolitik skal begynde langt fra hospitalerne, hvis vi skal forebygge sygdomme. Og vi ved, at motion er sundt og gavner hele vejen rundt. Det gælder for eksempel diabetes, som rammer stadig flere danskere, og det gælder stress og depression og mental trivsel generelt. Så jeg vil gerne opfordre alle til at tage familien under armen og besøge de nye Sundhedsspor, som vi har rundt om i landet, siger sundhedsminister Astrid Krag.

Læs mere om Sundhedsspor på hjemmesiden

Her finder du det nærmeste Sundhedsspor