”Mit jagttegn” gør det lettere at være jæger

19-12-2012

Ny jagtportal samler al information om jagt og selvbetjeningsløsninger inden for området.

Naturstyrelsens nye jagtportal samler al information og muligheder for selvbetjening, som en jæger har brug for.


Digital jagt. På den nye jagtportal kan man blandt andet betale for fornyelse af jagttegn. Foto: Arkiv.

Fornyelse af jagttegn, indberetning af vildtudbytte, tilmelding og betaling for jagttegnsprøven. Det er blot nogle af de selvbetjeningsmuligheder, som jægerne vil kunne benytte sig af, når Naturstyrelsens nye jagtportal går digitalt i dag.

Med den digitale jagtportal vil langt flere spørgsmål og henvendelser kunne klares med få klik, og dermed er jægerne ikke længere afhængig af for eksempel jagttegnsekspeditionen, der har åbnet på hverdage mellem kl. 9 og 12.

- Det er en rigtig god løsning, vi har fået lavet med den nye digitale jagtportal. I dag bør man kunne få fuld adgang til alle sine jagtoplysninger uanset om klokken er 23.00 om aftenen eller 7 om morgenen. Man kan tilmelde sig eller framelde sig til prøver via nettet, og det giver mere fleksibilitet for den enkelt jæger, siger vildtkonsulent Mads Bank-Mikkelsen, Naturstyrelsen.

På ens personlige side på ”Mit jagttegn” får man også mulighed for at udskrive et bekræftelsesbrev, der kan benyttes, hvis man skal på jagt i udlandet.

Læs mere om jagt på hjemmesiden

Lov om Offentlig Digital Post træder i kraft
Ved udgangen af 2015 kan alle offentlige institutioner vælge, at henvendelser og kommunikation med borgerne sker via internettet.

Det er en af grundene til, at Naturstyrelsen allerede nu er på forkant med udviklingen.

- Vi håber selvfølgelig, at alle tager godt imod den her mulighed, som giver mere frihed til jægerne. Samtidig letter det på den administrative byrde, når der i højere grad bliver brugt selvbetjeningsløsninger. Det kan kræve lidt tilvænning, men det vil der blive taget hånd om i blandt andet Vildtinformation 2013, som sendes ud til samtlige, der skal have jagttegn, siger vildtkonsulent Mads Bank-Mikkelsen, Naturstyrelsen.

Det eneste, man skal bruge for at komme godt i gang med ”Mit jagttegn”, er NemID. Med det kan man logge på ”Mit jagttegn” på hjemmesiden www.nst.dk – gå til ”Naturoplevelser”, videre til ”Jagt” og find underkategorien ”Jagttegn”.

Her kan du logge på ”Mit jagttegn” med NemID

Her kan du finde Jagttegnsekspeditionens åbningstider

Den digitale jagtportal er blevet til i samarbejde med Danmarks Jægerforbund.