Nyt oplevelsescenter sender danskerne ud på heden

21-02-2012

Nyt center skal lokke os væk fra parkeringspladsen og ud til nye oplevelser på heden

Danskere er ikke meget for at tage springet og gå ind midt på de danske heder. Vi holder os til kanten og parkeringspladsen, hvor vi bliver snydt for en masse viden og oplevelser.

Det skal et helt nyt center gøre op med på Randbøl Hede mellem Vejle og Billund.
Ved hjælp at et udstillingscenter og en række oplevelsesposter ude på heden, er det tanken, at det nye center Kirstinelyst skal gøre danskerne klogere på, hvad hederne kan tilbyde, og hvorfor samfundet bruger millioner af kroner på at bevare og genskabe hederne. Den første spade går i jorden for at skabe centeret 1. marts.

Det er Arkitekterne CUBO, som har tegnet den udstillingsbygning, der bliver omdrejningspunkt for Kirstinelyst. Herfra kan man gå på opdagelse på heden og opleve den helt særlige natur, de spændende landskaber, gemte kulturspor fra hedebønderne, finde efterladenskaber fra krigens tid, se hvordan tørven bliver til, plukke bær og meget andet, alt afhængig af årstiden.

Overnatning på heden
Der kommer særlige shelters, der giver mulighed for flere dages ophold. Desuden anlægges faciliteter målrettet ryttere i form af folde, vanding og ridesti.

Med en beliggenhed umiddelbart op til heden - og med Hærvejens vandre-, cykel- og riderute løbende lige forbi - skal stedet samtidigt fungere som støttepunkt for de Hærvejsfarende.

Etablering af Kirstinelyst er gjort mulig med bevillinger på i alt 6,6 millioner kroner fra Lokale- og Anlægsfonden, Friluftsrådet, Arbejdsmarkedets Feriefond, Realdania, Ole Kirks Fond, LAG Vejle, LAG Billund samt Naturstyrelsen.

INVITATION: Der er første spadestik til Kirstinelyst 1. marts kl. 13.00. Adressen er Frederikshåbvej 41, 7183 Randbøl. Alle er velkomne til at deltage.

Yderligere oplysninger:
Projektleder i Naturstyrelsen Trekantsområdet, Gert Hougaard Rasmussen, tlf.: 2540 8585

Lokale- og Anlægsfonden
Friluftsrådet
Arbejdsmarkedets Feriefond
Realdania
Ole Kirks Fond
LAG Vejle
LAG Billund