Naturstyrelsen overtager Margueritruten

05-01-2012

Danmarks kendteste bilrute gennem naturskønne landskaber har fået ny ”ejer”.

Danmarks kendteste bilrute gennem naturskønne landskaber har fået ny ”ejer”.

Naturstyrelsen overtog 1. januar ansvaret for at formidle og vedligeholde Margueritruten på digitale kort fra Friluftsrådet. Læs mere om Margueritruten på Naturstyrelsens hjemmeside

- Margueritruten hører fint til hos Naturstyrelsen, fordi vi får mulighed for at koble de mange danskere og turister, der kender ruten, op på de tilbud om friluftsoplevelser, der findes på statens naturarealer langs Margueritruten, siger kontorchef Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen.

Populær mobil-app
8.000 dansker har indtil nu downloadet en mobilapplikation, der giver et hurtigt overblik over alle offentlige og private faciliteter til publikum i et fem kilometer bredt bånd omkring Margueritruten. Her kan man se i alt HVOR MANGE udsigtspunkter, bålpladser, toiletter, shelters og vandrehjem m.v. langs med ruten. Se billede med eksempel.

Margueritruten er 3.540 kilometer lang og blev første gang indviet i 1991. Fra 2008 til 2011 moderniserede Friluftsrådet Margueritruten i samarbejde med kommuner, turistbureauer, og andre centrale aktører. Ændringerne omfattede både selve ruteforløbet samt formidlingen igennem digitale kanaler. 

Det er fortsat kommunerne, der har ansvaret for skiltningen langs ruten.