Borgere: Vi vil have cykelruter og grøn energi

29-06-2012

Danskerne er kommet med forslag, efter at miljøminister Ida Auken bad om visioner for en ny landsplanredegørelse.

De mindste øer skal være bæredygtige samfund, og der skal være flere nationale cykelruter i Danmark.

Foto: Ole Akhøj
Tohjuler. Danskerne foreslår blandt andet flere cykelstier, når de skal pege på ideer til den nye landsplanredegørelse. Foto: Ole Akhøj

Danskerne er kommet med mange forslag, efter at miljøminister Ida Auken i begyndelse af maj bad om visioner for, hvordan Danmark skal se ud. Forslagene skal bruges til en ny landsplanredegørelse.

Når miljøminister Ida Auken til efteråret offentliggør sin første landsplanredegørelse, har både borgere, kommuner, organisationer og virksomheder bidraget med gode ideer. For første gang har alle haft mulighed for at deltage digitalt på en særlig hjemmeside.

- Svarene spænder utrolig bredt fra forslag om at udvikle de mindste øer til at blive bæredygtige samfund, til mere overordnede emner som hvordan vindmøller bedst kan placeres fremover. Nu kigger vi alle høringssvar igennem og bruger nogle af ideerne i det kommende forslag til landsplanredegørelsen, siger miljøminister Ida Auken.

Da høringsfristen udløb havde Miljøministeriet modtaget  i alt 78 svar fra regioner, kommuner, virksomheder, organisationer og private borgere.

Politik på en ny måde
Landsplanredegørelsen har det overordnede emne: "Grøn omstilling - nye muligheder for Danmark". For at gøre det overskueligt har den digitale debat være inddelt i seks temaer under høringen:
Udvikling i hele landet, klimatilpasning og grøn energi, bæredygtige byer, landdistrikter, det åbne land og Danmark i nordisk og europæisk kontekst. Især har mange været glade for, at temaet om klimatilpasning og grøn energi er med.

- Det er virkelig positivt at se, hvor engageret folk har deltaget. Det siger mig, at det er rigtigt at lave politik på en ny måde og inddrage mange parter, når vi skal udstikke nye visioner for planlægningen af Danmark, siger Ida Auken.

Et forslag til landsplanredegørelsen forventes offentliggjort i efteråret 2012 med en debatperiode på mindst otte uger.

Læs mere om den kommende lokalplanredegørelse