Seminar spår om Europas fremtid

07-06-2012

Udviklingen af hele Europa er på programmet i Aalborg i næste uge, hvor forskere og eksperter mødes til seminar.

Udviklingen af hele Europa er på programmet i Aalborg, når forskere og eksperter mødes for at dele viden om udviklingen i de europæiske medlemsstater.

Foto: Colourbox

Den 13-14. juni vil der blive diskuteret EU, så det brager i Aalborg.

Her samles politikere, forskere og eksperter til det årlige møde i det europæiske forskningsprogram, ESPON.

ESPON er et forum, der har som formål at indsamle informationer på tværs af europæiske lande og regioner, så man kan støtte udviklingen af byer, regioner, landskaber og infrastruktur.

På seminaret i Aalborg vil deltagerne udveksle erfaringer og analysere og diskutere de data og resultater, som forskerne fremlægger.

Læs mere om ESPON på hjemmesiden

ESPON fejrer 10 års jubilæum
Netop i år har ESPON ti års jubilæum, og der er nok at tage fat på de to dage, seminaret varer.

- Når vi skal arbejde på tværs af grænserne i Europa, har vi behov for viden om, hvad der rører sig i de enkelte lande. Den viden kan ESPON levere, og jeg tror behovet for ESPONs resultater er stort og bliver endnu større i fremtiden. Derfor er jeg også glad for, at vi som EU-formandsland kan være værter for dette seminar, siger vicedirektør Sven Koefoed-Hansen, Naturstyrelsen.
Ideen med ESPON er, at man direkte kan bruge den viden til både at lave regional, national og EU-politik.  Det skal sikre, at alle dele af Europa kommer med i den fælles udvikling.