Lad lortet ligge - men de rigtige steder

31-10-2012

Naturstyrelsen har ingen generel politik for hundens efterladenskaber.

Naturstyrelsen har ingen generel politik for hundens efterladenskaber, som Politiken skriver i dag.

Foto: Colourbox
Bedste ven. Når hunden skal af med sine efterladenskaber i naturen, er der forskel på, om det sker i bynær skov, hvor der færdes mange gæster eller i mere øde områder. Derfor har Naturstyrelsen heller ingen generel hundelortepolitik. Foto: Colourbox.

Af avisen Politiken fremgår det i dag, at Naturstyrelsen har indført en ny hundelortepolitik, der skulle gælde i alle statsskovene. Styrelsen skulle have opfordret alle hundeejere til at lade hundelortene ligge – i stedet for at samle dem op i plastikposer og smide dem i naturen. Plastikposer sviner nemlig mere end hundelort.

Men Naturstyrelsen har aldrig meldt en generel politik ud på området og har heller ikke udsendt en generel opfordring til at lade hundelorten ligge i statsskovene.

En generel politik på området er ikke mulig, fordi der er meget stor forskel på styrelsens naturområder og skove. I de bynære skove med høje besøgstal vil det være til meget stor gene for skovgæsterne, hvis hundeejere pludselig holdt op med at samle hundens efterladenskaber op efter sig. Mens det i de mere øde skove giver god mening at lade hundelortet ligge.

Derfor er det skovriderne i de enkelte områder af Danmark, der beslutter, om man vil opfordre til den ene eller anden praksis, hvis det da ikke giver sig selv.

Yderligere oplysninger:
Presse- og kommunikationschef Kenneth Bo Jørgensen, Naturstyrelsen, tlf.: 2021 6673