Advarsel: Farlige søm i skoven

17-09-2012

Politiet og Naturstyrelsen beder gæster i Hareskoven om hjælp til at få løst et problem, der i værste fald kan skade skovens gæster alvorligt.

Sylespidse søm i skovbunden gør livet farligt for gæster i Hareskoven. Sømmene er hamret ned på skovstier, og de er så spidse, at de kan trænge gennem en skosål.

Foto: NST
Metalspyd. Hovedet er klippet af sømmet, og det gør det farligt for mennesker og dyr.

Politiet og Naturstyrelsen beder nu gæster i Hareskoven om hjælp til at få løst et problem, der i værste fald kan skade skovens gæster alvorligt.

Det drejer sig om søm, som er blevet hamret i trærødder, hvorefter hovederne er klippet af sømmene. Dermed er sømmene blevet til regulære metalspyd, der potentielt kan trænge igennem fodtøj og op i foden, hvis man træder på det.

De farlige søm er opdaget på de stier i Lille Hareskov, som ofte bruges af mountainbikere.

- Umiddelbart får man den tanke, at det er gjort for at genere mountainbikerne, og det har da også resulteret i punkteringer. Men sømmene er langt farligere for de almindelige skovgæster, som går eller løber på stierne. Derfor vil vi meget gerne have dette uvæsen til livs, siger skovrider Kim Søderlund, Naturstyrelsen.

Politiet beder om hjælp
At sætte farlige søm op i skoven er en overtrædelse af straffelovens § 252 om i grov kådhed eller på anden hensynsløs måde at udsætte andre for fare. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Derfor: Hvis man ser noget mistænkeligt, så kontakt Nordsjællands Politi på telefon 114.

Hvis man ser et søm i trærødderne, så uskadeliggør det enten ved at bukke det eller banke det ned. Eller giv Naturstyrelsen besked om, hvor sømmet er.

Man kan også sende en e-mail til Naturstyrelsen: .

Øget opsyn løser ikke problemet
Naturstyrelsen øger samtidig opsynet i skoven, men det vil ikke være muligt at have så tæt opsyn, at man kan garantere, at alle stier er fri for søm.

- Derfor beder vi offentligheden om hjælp. For det er jo også ærgerligt, hvis styrelsen skal bruge alt for mange ressourcer på opsyn i stedet for at bruge dem på at vedligeholde faciliteter til skovgæsterne eller pleje naturen , siger skovrider Kim Søderlund, Naturstyrelsen.

Denne pressemeddelelse er udsendt i samarbejde mellem Naturstyrelsen og Nordsjællands politi.

Yderligere oplysninger:
Skovrider Kim Søderlund, Naturstyrelsen, tlf.: 7254 3315, e-mail:
Pressekoordinator Henrik Suhr, Politiet, tlf.: 7258 6688, e-mail:
Ved henvendelse til Politiet oplyses journalnummer 0900-83990-01696-12