Millioner til ny skov ved Kolding

22-04-2013

Med hjælp fra blandt andre det lokale vandselskab, fordobler Naturstyrelsen nu størrelsen på den bynære Hoppeshuse Skov - og passer på vandet.

Kolding får en ny skov til at passe på drikkevandet. Det lokale forsyningsselskab er med til at betale regningen.


Rent vand. TREFORs direktør Charles Nielsen overrakte 22. april en stor check til Naturstyrelsens vicedirektør, Peter Ilsøe. Foto: Ole Silkjær

Der bliver nu endnu bedre muligheder for at nyde skoven, hvis man bor i Kolding.

Med hjælp fra blandt andre det lokale el, vand, og varmeselskab TREFOR, fordobler Naturstyrelsen nu størrelsen på den bynære Hoppeshuse Skov. I dag er skoven 89 hektar stor.

Med de nye tilplantninger kommer yderligere 86 ha til, så Hoppeshuse Skov i fremtiden bliver på 1.750.000 kvadratmeter, eller noget som svarer til 700 parcelhusgrunde.

Skoven er rekreativt tilbud til borgerne i Kolding, og samtidig planter Naturstyrelsen skov ud over en række af byens vigtige drikkevandsreserver, hvor der førhen var landbrug.

Med et bidrag på 2,5 millioner kroner er TREFOR dermed med til at sikre, at drikkevandet i området ikke i fremtiden bliver forurenet med sprøjtemidler.

Skoven passer på vandet
Naturstyrelsen rejser i disse år en række såkaldte drikkevandsskove rundt om i landet, hvor Naturstyrelsen finansierer op til halvdelen af udgiften til køb af jord. Resten skal komme fra andre parter såsom kommuner, forsyningsselskaber eller andre, som gerne vil investere i mere skov, og samtidig beskytte drikkevandet.

Arealerne til den nye skovrejsning ved Kolding kommer til at koste i alt 12 millioner kroner. Ud over TREFOR er Villum Fonden med til at finansiere den nye skov.

Naturstyrelsen vil i samarbejde med Kolding Kommune nu lave en detaljeret plan for de friluftstilbud, der skal være i skoven.

De første træer bliver stukket i jorden i 2014.