Naturstyrelsen har boliger til salg

23-08-2013

38 huse i grønne omgivelser er på vej ud på boligmarkedet.

I de kommende måneder sælger Naturstyrelsen 38 huse rundt om i hele landet. Boligerne bliver overflødige, efterhånden som der bliver færre ansatte i skovene.


Idyllisk. Mange af husene, der er til salg,  ligger i grønne omgivelser. Her Rostgårdshus i Nordsjælland. Foto: Naturstyrelsen.

Naturstyrelsen er netop nu i gang med at tilpasse antallet af huse til antallet af ansatte, og det medfører et ejendomssalg på i alt 38 huse.

- De tider er ovre, hvor en af skovens ansatte boede ved indgangen til hver en skov. I dag får skovene i højere grad lov til at passe sig selv, og store maskiner klarer mange mænds arbejde i en håndevending. Det er den vigtigste forklaring på, at vi har brug færre huse til skovarbejdere, siger forstfuldmægtig Bo Holm Kristensen, Naturstyrelsen.

I første omgang udbydes der tre huse til salg i Nordsjælland:

Laveskovhus er opført som et fiskerhus i 1836, men har i mange år fungeret som skovløberbolig. Det er på 174 kvadratmeter og ligger direkte ud til Øresund.
Rostgårdshus i Krogerup Skov i Nordsjælland er en herskabsvilla fra1917 på 332 kvadratmeter med bindingsværk, småsprossede vinduer og en sokkel af kampesten.
Pottelerhus i Teglstrup Hegn er fra 1936. Det ligger umiddelbart overfor skovsøen Kobberdam og med kun en kilometer til Øresund. Huset er på 112 kvadratmeter.

Snart vil der også blive annonceret huse til salg på blandt andet på Fyn og i Vestjylland.
Husenes stand varierer. Enkelte er istandsatte, mens andre kræver en kærlig hånd eller ligefrem egentlig renovering.

Se husene, deres tilstandsrapport og læs, hvordan man byder på dem, her.