Naturstyrelsen opsiger lejemål i Tisvildeleje

23-12-2013

Lejere af badehusgrunde i Tisvildeleje har i dag modtaget en opsigelse af deres lejemål.

69 indehavere af retten til at opstille et badehus på Naturstyrelsens arealer ved Tisvildeleje er i dag blevet opsagt. Årsagen er, at lejen ikke er blevet reguleret i forhold til markedslejen siden begyndelsen af 1990’erne.


Badeferie.
Lejen stiger for retten til at opstille et badehus på stranden ved Tisvildeleje. Foto: Visitdenmark.
Traditionen med at opstille badehuse ved strande ved Tisvildeleje går helt tilbage til 1930’erne, og gennem årtierne er lejen blevet reguleret løbende.
Men siden begyndelsen af 1990’erne er lejen ikke blevet reguleret i forhold til markedslejen, og prisen for retten til at opstille et badehus på grunden er på nuværende tidspunkt på omkring 1670 kroner om året.
Ifølge en lokal ejendomsmæglers vurdering bør lejen i forhold til markedet ligge på omkring 5500 kroner.
Staten må ikke underbyde
Da Naturstyrelsen har pligt til at sikre staten de rigtige prisforhold og ikke må leje ud til under markedspris og underbyde andre udlejere på markedet, har Naturstyrelsen valgt at opsige kontrakterne med de 69 lejere med tre måneders varsel.
-Alle lejere er blevet tilbudt at forny kontrakten til en pris, der svarer til markedslejen. Det vil ske i to trin. Første gang hæver vi lejen til 3500 kroner. Det sker 1. april. Næste lejestigning vil så ske året efter, hvor lejen stiger til 5500 kroner om året for retten til at opstille et badehus på stranden ved Tisvildeleje, siger fuldmægtig Lone Aggersbjerg, Naturstyrelsen.
Over to år svarer det til en lejeforhøjelse på over 300 procent, hvilket er tilladt i forhold til almindelig aftaleret.
380 på venteliste
Indehavere af retten til at opstille badehuse kan opstille et badehus på maksimalt 6 kvadratmeter. Et badehus skal – ved lejemålets ophør – enten fjernes eller sælges videre. Prisen for et badehus forhandles mellem den gamle og den nye lejer.
Det er ikke muligt at overdrage retten til at placere et badehus til andre end sin ægtefælle, og dermed kan retten heller ikke gå i arv fra forældre til børn, andre familiemedlemmer eller bekendte.
Der er i øjeblikket 380 på venteliste til at få lejeretten til at opsætte et badehus på stranden ved Tisvildeleje.