Udstillingen i Hyllekrog Fyr åbner for offentligheden

18-02-2013
Tag med på barsk vinter-fugletur til fyret . Naturstyrelsen , Fugleværnsfonden og Lolland Kommune fejrer åbningen af udstillingen ved en fælles begivenhed. Naturstyrelsen ejer fyret og et areal omkring , mens Fugleværnsfonden ejer langt størstedelen af landtangen.
Der er tale om en "snigåbning" fordi udstillingen i fyret åbnes kort før adgangsforbuddet på landtangen træder i kraft 1/3. Når adgangsforbuddet stopper 15/7 vil Naturstyrelsen tage initiativ i sensommeren til en mere officiel åbning af udstillingen .
Tag med på en guidet Baltic Flyway-fugletur til Hyllekrog, som også vil runde fyret i løbet af gåturen, og åbne udstillingen . Vi bliver guidet af naturvejleder Allan Gudio Nielsen fra Fugleværnsfonden, og naturvejleder Uffe Nielsen fra Lolland Kommune, som vil fortælle om områdets og fyrets historie og fuglearterne bjergirisk, snespurv, vibe, strandskade, sanglærke, trækkende edderfugle og musvåger.
D u er velkommen til at deltage søndag den 24. februar 2013 kl. 10 - ca . 1 4 . Mødested: p-pladsen ved Hyllekrog ( Lyttesholmvej 1, 4790 Rødby ) . H usk madpakke, påklædning efter vejrforholdene og robust fodtø j. Fra p-pladsen og ud til fyret er der ca. 3,5 km .
Mere information og tilmelding til turen
Mads Brinck Lillelund , , tlf.: 72 54 3 3 37.

Naturstyrelsen overtog fyret i 2010, og har i løbet af 2011 istandsat fyret, så de besøgende nu kan opleve en af Lollands højeste udkigsposter. Fyret blev åbnet for offentligheden den 19. juli 2012. I løbet af 2012 har Naturstyrelsen i samarbejde med Fugleværnsfonden og Lolland Kommune udarbejdet en udstilling i fyret. Finansieret gennem Naturstyrelsens egne midler, EU-projektet Baltic Flyway samt LAG-Lolland.
Fotograf: Mads Brinck Lillelund