Naturstyrelsen efterforsker drab på får

26-02-2013

Det skal undersøges til bunds, om det var en ulv, som dræbte får i Midtjylland. Naturstyrelsen vil forsøge at finde svaret gennem obduktion og eventuelt dna-analyser.


Det skal undersøges til bunds, om det var en ulv, som dræbte to får i Midtjylland og angreb flere dyr i flokken, så yderligere ni måtte aflives.


Ulvedyr. Den første ulv, der blev fundet død sidste år, er nu måske efterfulgt af ulv nr. 2. Foto: Arkiv.

Der er ingen umiddelbare beviser på, at det er en ulv, der har været på spil, men Naturstyrelsen vil nu forsøge at finde svaret gennem obduktion og eventuelt dna-analyser.

- Vi har taget et af de dræbte får med os, så vi kan forsøge at lede efter spor. Det er ikke umiddelbart til at se på biddene, om de kommer fra en hund eller en ulv. Derfor må vi prøve med mere avancerede løsninger , siger Naturstyrelsens vildtkonsulent i Midtjylland, Steen Fjederholt.

Det er DTU Veterinærinstituttet, som Naturstyrelsen vil bede om at finde spyt eller andre rester fra rovdyret, så det kan slås fast, om det er en ulv eller et andet dyr, der har været på spil i fårefolden.

- Fårene er dræbt få kilometer fra det sted, hvor et vildtkamera forleden tog et billede af et dyr, der højst sandsynligt er en ulv. Så selvfølgelig er den under stærk mistanke. Men vi ved det ikkemed sikkerhed, for hunde kan også lave denne slags skader , siger Steen Fjederholt.

Læs mere om ulven i artsleksikonet