Vindmøller fra A til Z på ny portal

28-02-2013

Ny hjemmeside samler al statslig viden om vindmøller til borgere, myndigheder og opstillere af vindmøller.


En ny hjemmeside samler al statslig viden om vindmøller til både borgere, myndigheder og opstillere af vindmøller ét sted.


Svaret blæser i vinden. Vindinfo.dk giver svar på spørgsmål om Vindmøller. Foto: Colourbox

Der kan være mange spørgsmål fra både naboer, kommunale planlæggere og andre, når nye vindmøller skal placeres rundt om i landet. Støjer de? Hvor placeres de, så de er mest effektive og skaber mindst gene? Hvor mange møller skal op? Og hvad siger loven?

Det er spørgsmål, som man nu kan få svar på ved at besøge vindmølleportalen, Vindinfo.dk
Besøg Vindinfo.dk her

Vindinfo er resultatet af et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen, Energistyrelsen og Energinet.dk og er en genvej til information om vindmøller samlet ét sted.

- En vindmølle er ikke noget man bare sætter op fra den ene dag til den anden. Der er mange hensyn at tage, godkendelser der skal søges, og i det hele taget rigtig mange spørgsmål. Nu har vi samlet alt, hvad man har brug for at vide både som nabo, kommune og opstiller på én hjemmeside, så man nemt kan finde netop de informationer, man har brug for, siger Niels Bjørkbom, kontorchef i Naturstyrelsen.

Se det danske vindmøllelandskab
Den nye hjemmeside indeholder også et kort, som viser samtlige opstillede vindmøller i Danmark.

Kortet er primært en hjælp til kommunernes planlæggere, når de for eksempel skal beregne afstande til nærmeste boliger, men det er også muligt at se, hvor der er planlagt nye møller, og hvor der er fremsat forslag til opsætning af nye møller.

Sidste år kom Arbejdsgruppen om fremtidens vindmølleplanlægning med en rapport med en række anbefalinger til, hvad den mente, der skulle til for at understøtte planlægningen af vindmøller i Danmark.

- En af anbefalingerne var at lave en nemmere indgang til informationer om vindmølleplanlægning. Det har vi naturligvis lyttet til, og nu står vi med resultatet - vindinfo.dk, siger Niels Bjørkbom.

På vindinfo.dk kan alle interesserede tilmelde sig et nyhedsbrev, hvis man vil holde sig opdateret på, hvad der sker på området.

Der findes også en ny eksempelsamling om vindmølleplanlægning, Naturstyrelsen har lavet i 2012 med eksempler på ni kommunernes planlægning.

Se eksempelsamlingen her