Ny hingst til De vilde Heste på Langeland

15-01-2013

Mandag fik De 52 Vilde Heste på Sydlangeland en ny førerhingst. Hingsten kommer fra Tyskland, og den skal tilføre nyt blod til De Vilde Heste. Den nye hingst har fået kontakt til sin flok, og bliver i fremtiden far til en masse nye Exmoor ponyer.

Der er kommet ny førerhingst til De Vilde Heste på Sydlangeland. Den tyske hingst skal sikre nyt blod i hesteflokken, der er på i alt 53 heste.

Skovløber ved Bagenkop John Theilgaard, fortæller: " Vi lukkede ham stille og roligt ud i hegnet, men da han fandt ud af at flokken var tæt ved, gik det stærkt. Med højt løftet hoved og god fart fik han kontakt med de andre heste. Herefter fulgte en del uro, men han blev vel modtaget og hele flokken forsvandt ind i skoven, nu følger der en periode hvor de skal vænne sig til hinanden.

Den gamle førerhingst er kommet på ”pension” i Klise Nor lige nord for Bagenkop.

De Vilde Heste på Sydlangeland klarer sig selv i naturen hele året rundt, og den nye hingst får til opgave at sørge for at der også i fremtiden er nye føl at se igennem hele sommerhalvåret.

På Facebooksiden "De Vilde Heste på Sydlangeland" kan man følge med i flokkens liv og se det sidste nye. Der er desuden fri adgang til hegnet hele året rundt. Et flot sted at gå en tur i sneen.

Kontakt: Skovløber John Theilgaard på 21 21 23 83 eller Obfuscated Email

Den nye hingst ”flehmer”: Den løfter overlæben og snuser opmærksomt. Måske undersøger den, om der er hopper i brunst i flokken. Foto: Naturstyrelsen/JOHTH