Send en SMS når du skal tisse

17-06-2013

Nu indføres der forsøg med betaling for toiletbesøg i Dyrehaven ved København.

Naturstyrelsen indfører forsøg med brugerbetaling af nogle toiletter.

Sådan. Se, hvordan du åbner betalingstoilettet på videoen her. Video: Naturstyrelsen.

Skovtursgæster, motionsløbere og andre, der vil bruge toiletterne omkring Jægersborg Dyrehave nord for København, skal tage mobilen med.

Naturstyrelsen har indledt et forsøg med SMS-betaling for toiletter. Det drejer sig om seks toiletter i området omkring Jægersborg Dyrehave, Springforbi og ved Mikkelborg nord for Rungsted, som man skal betale for at benytte. Prisen er fem kroner.

- Det er en meget stor udgift at rengøre og vedligeholde offentlige toiletter, og vi er interesseret i at afprøve, om betaling kan få økonomien til at hænge sammen, siger skovrider Hans Henrik Christensen fra Naturstyrelsen i Hovedstaden.

Det koster omkring 100.000 kroner om året at holde et af Naturstyrelsens toiletter pæne og i orden. Det er den omkostning, brugerne er med til at betale for.

Ekstra toilet åbner
Samtidig med at der indføres betaling, genåbner Naturstyrelsen toilettet på den offentlige p-plads i Hjortekær nordøst for Kongens Lyngby. Det lukkede for tre år siden på grund af økonomiske nedskæringer.

- Nu ser vi, hvordan betalingstoiletterne virker, og hvordan brugerne tager imod dem. Vi vurderer løbende, om ordningen fungerer, og om det er noget, vi skal fortsætte med, siger Hans Henrik Christensen

Sådan gør man
Når man skal ind på toilettet, sender man en SMS med bogstaverne NST efterfulgt af et tal, der afhænger af, hvilket toilet man står ved.

SMS’en sendes til nummeret 1944, og få sekunder efter vil toilettet svare med et bip, og døren går op.

Informationsskilte ved hvert enkelt toilet viser den tekst og det tal, der skal sendes og til hvilket nummer.