Vinderen af Hammershus-byggeri afsløres

26-11-2013

Hvem skal bygge det nye besøgscenter ved Hammershus på Bornholm? Det afslører Naturstyrelsen på torsdag 28. november.

26.11.2013_Vinderen _af _Hammershus _byggeri _afsløres _Maya _Hjort _Petersen _Colourbox _3385_1904
Attraktion. De besøgende ved Hammershus kan se frem til et moderne besøgscenter. Foto: Colourbox.

Alle er velkomne, når Naturstyrelsen torsdag 28. november offentliggør, hvordan det nye besøgscenter ved Hammershus kommer til at se ud. 

Seks arkitektfirmaer har det seneste halve år lavet forslag til det kommenende besøgscenter ved Hammerhus slotsruin på Bornholm.
Nu har juryen voteret og vil torsdag afsløre det vindende projekt for besøgscenteret, der skal være klar til åbning i 2016.
Det sker ved en reception med et let traktement, hvor alle er velkomne. Ud over vinderprojektet, vil samtlige projektforslag i arkitektkonkurrencen være udstillet.

Byggeri til 47 millioner
Besøgscenteret til 47 millioner kroner skal tage imod ca. 400.000 besøgende om året og erstatter den nuværende udstilling og cafe på Slotsgården, der ikke er tidsvarende.

Sted: Christianshøjkroen / Kyllingemoderen, Segenvej 48, 3720 Aakirkeby, Bornholm.
Tid: torsdag 28. november klokken 09.30 – 11.30.
Direktør og juryformand Niels Christensen fra Naturstyrelsen vil afsløre vinderprojektet, og der er tale fra Bornholms regionsborgmester Winnie Grosbøll (S).
Hele byggeprojektet for besøgscenteret, fra tegninger til færdigt byggeri, er betalt af en donation på 47 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
De seks forslag til besøgscenteret ved Hammershus vil efterfølgende blive udstillet .