Hær af frivillige skaber eventyrskov

13-09-2013

Den lille østjyske by, Torrild har vundet månedens idé.

Eventyrskov med træer, bænke, nisser og legeredskaberbliver det nye samlingspunkt i den lille østjyske by, Torrild. Naturstyrelsen har valgt projektet som månedens idé.

Foto: Colourbox
Grønt alternativ.
Børnene i den lille by Torrild skal ikke strande foran tv og computerskærme. En ny eventyrskov skal lokke dem ud. Foto: Colourbox

Det er ikke mindst det store antal frivillige, der har fået Naturstyrlen til at vælge ’Eventyrskoven’ ved Torrild som Månedens idé og støtte projektet med 50.000 kroner.
- Bedømt på opbakningen fra borgere, foreninger og det lokale erhvervsliv, tegner det til lyst for Eventyrskoven. Det ser ud til, at det vil lykkes at gøre Eventyrskoven til at et nyt samlingspunkt for hele landsbyen, det er en af de mest tungtvejende grunde til, vi har valgt projektet til månedens idé, siger forstfuldmægtig Lars Bendix Poulsen fra Naturstyrelsen.
Eventyrskoven består blandt andet af en naturlegeplads, stier, træer og en lang række indbyggere i form af træfigurer af mosekoner, nisser og trolde fra danske sagn og eventyr.
Hekse lokker børnene
Et af formålene med Eventyrskoven er, at den skal give børn og unge et alternativ til at tilbringe eftermiddagene foran computeren.
- I dag har landsbyen Torrild kun et ældre gyngestativ og en tilgroet sandkasse. Vi mangler et samlingspunkt for familierne, der bor her, og ikke mindst de unge. Eventyrskovens hekse og trolde skulle gerne kunne bryde computerspillenes fortryllelse, så børnene kan slippe ud i det fri og lege, siger Henriette Toftegaard Jensen, der er en af drivkræfterne bag projektet.
Læs mere om projektet på Idéstorm.
Støtte fra mange sider
Naturstyrelsens bidrag til Eventyrskoven gør det muligt at bygge Eventyrskoven færdig. Men det udgør kun en lille del af den samlede indsats, der skal til for at gøre Eventyrskoven til virkelighed.
Lokale beboere, firmaer og skoler bidrager til udformning, konstruktion og opstilling af legeredskaber og træfigurer. En spejdergruppe i Odder vil lave bålplads og bygge et shelter.
Et teaterværksted og den nystiftede forening Eventyrskovens venner vil bidrage med forskellige arrangementer og events.