Ida Auken: Monsterregn skal skabe bedre byer

04-09-2013

Partnerskabet VANDPLUS viser torsdag, hvordan fire projekter både skal holde vand tilbage og skabe mere spændende byer.

Partnerskabet VANDPLUS præsenterer torsdag fire projekter, der både skal holde vand tilbage og samtidig skabe mere spændende byer i Viborg, Solrød, Gladsaxe og på Frederiksberg.

Foto: Colourbox
Ressource.
Et voldsomt regnvejr behøver ikke kun at være surt. Hvis vandet ledes de rigtige steder hen, kan der skabes attraktive byrum. Foto: Colourbox.
Fremtidens regn vil være mere kraftig, og derfor skal der i de kommende år investeres milliarder af kroner i klimatilpasning.

VANDPLUS er navnet på et partnerskab mellem Realdania og Lokale og Anlægsfonden, der i samarbejde med Miljøministeriet vil vise, at det er muligt både at klimatilpasse og samtidig skabe sjove og aktive byrum.

Torsdag den 5. september afholder VANDPLUS en konference for kommuner, forsyningsselskaber og rådgivere. Blandt talerne er miljøminister Ida Auken.

- Alle københavnere kan huske, hvor de var, da skybruddet ramte hovedstaden 2. juli 2011. Vandmasserne blev en øjenåbner for os alle. Regeringen har siden lanceret en national klimatilpasningsplan og hjælper kommunerne via et rejsehold, så de kan forberede deres egen plan for monsterregn. VANDPLUS-initiativet vil vise, hvordan det i praksis kan lade sig gøre både at finde plads til vandet og få sjovere byer samtidig, siger miljøminister Ida Auken.

Fra problem til mulighed
På konferencen lanceres fire fyrtårnsprojekter, der har fået 12 mio. kroner af partnerskabet Projekterne ligger i Viborg, Solrød, Gladsaxe og på Frederiksberg. Konferencen finder sted i Taastrup Teater - lige ud til et klimatilpasningsprojekt, Selsmosen.

-Høje-Taastrup kommune har ikke bare fået et større regnvandsbassin, men også en blå vandaktivitetspark. Et problem er blevet til en mulighed, og det er der brug for i Danmark, hvor vi har begrænset plads og økonomisk råderum, siger Ida Auken.
Læs mere om de fire projekter kan findes på VANDPLUS.dk