Friluftfolket skal indtage Flyvestation Værløse

02-04-2014

En storm af gode idéer fra borgerne skal puste liv i friluftslivet på Flyvestation Værløse.

flyvestation_hede
Idéstorm. Naturstyrelsen byder alle forslag velkommen. Foto: Naturstyrelsen.

Læs mere om flyvestation Værløse

Naturstyrelsen inviterer borgere og foreninger til at komme med gode idéer til, hvordan Naturstyrelsens del af den tidligere militære Flyvestation Værløse fremover kan blive et samlingssted for et aktivt friluftsliv i naturen.

- Det er et stort og helt særligt areal, der nu er overdraget til borgerne, og det rummer enorme muligheder. Her er både plads til et aktivt friluftsliv og til, at man kan fordybe sig i naturen, siger specialkonsulent Charlotte Mølgaard fra Naturstyrelsen i Østsjælland.

Under overskriften Idéstorm kan alle interesserede i de kommende måneder sende deres forslag til friluftaktiviteter på flyvestationen til Naturstyrelsen i Østsjælland. Se nedenfor. Idéstormen slutter 2. juni 2014.

Læs mere om Miljøministeriets del af Flyvestation Værløse

Video: Naturstyrelsen præsenterer Flyvestation Værløse

Vi har forsøgt at vise en video her, men videoen kan ikke afspilles fordi, du ikke har tilladt marketing cookies.

Tryk her for at gennemgå dine tilladelser.

Hovedstadens nærmeste lynghede

Flyvestation Værløse fylder 3,5 kvadratkilometer og rummer fra forsvarets tid en tre kilometer lang asfalteret landingsbane og 11 F16-hangarer  samt en mindre hede, søer, moseområder og store åbne græssletter. Alt sammen kun 20 minutters kørsel fra Københavns Rådhusplads.

- Flyvestationen appellerer med dens unikke kombination af vidtstrakt natur og hård asfalt til mange forskellige brugere, og nu glæder vi os til at følge med i de forhåbentligt rigtigt mange gode forslag, siger Charlotte Mølgaard.

Ud over faciliteter til friluftliv kan man også stille forslag til kommercielle aktiviteter som for eksempel etablering af en café, cykeludlejning eller udstillingsfaciliteter.

En del af udviklingen af flyvestationen er også at skabe rammer for fremtidige partnerskaber og aktivere frivillige og organisationer, der kan medvirke til at skabe og understøtte friluftslivet på flyvestationen.

Send dit forslag til Idéstormens brevkasse: Obfuscated Email

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Yderligere oplysninger

Charlotte Mølgaard

Specialkonsulent
Naturstyrelsen i Østsjælland