Naturstyrelsen opdager Nordsjællands første bæverunge

10-04-2014

Der er for første gang sikkerhed for, at Nordsjællands bævere yngler med succes. I weekenden blev en bæverunge set ved Arresø.

bæver
Babysvømning. Bæverungen fra Nordsjælland er formentlig cirka 10 måneder gammel. Billedet viser en ung bæver i Vestjylland. Foto: Jan Skriver.

For første gang er en bæverunge blevet set i Nordsjælland.

Ungen er det hidtil sikreste tegn på, at de bævere, der blev udsat i området omkring Arresø i perioden fra 2009 til 2011, er faldet godt til.

- Bæverungen er det bedste bevis for, at bæverne i Nordsjælland har fundet sig godt til rette i deres nye levesteder. Bævere får kun unger, hvis de finder territorier, hvor de er trygge og kan bygge et solidt bo med mad nok i nærheden, og hvor der er fred for mennesker, siger vildtkonsulent Niels Worm fra Naturstyrelsen i Nordsjælland.

Bæverungen blev fredag 4. april set svømmende i Pøleå ved Arresø i forbindelse med Naturstyrelsen i Nordsjællands årlige bævertælling.

På lur i krat og kano

Bæverunger kan kendes fra voksne dyr ved, at de svømmer med hele ryggen over vandet. På voksne bævere er kun hovedet synligt.

Ud over ungen blev der set i alt otte andre bævere i weekendens bævertælling.

-I alt 65 frivillige mødte op og hjalp Naturstyrelsen med at tælle bæverne. De sad musestille i krat og kanoer og spejdede efter bævere i de syv bæverterritorier, vi kender til, i området, fortæller Niels Worm.   

Antallet af bævere er på samme niveau som ved flere tidligere tællinger.

I 2009 blev i alt 24 nordtyske bævere udsat i Pøleå og Arresø. Tre bævere er siden fundet døde. Men nu er der altså sikkerhed for, at der også kommer nye bævere til, og at bestanden forhåbentlig vil vokse i årene fremover.

En ny bekendtgørelse for Arresø skal sikre mere fred i Arresøs største rørskove til glæde for blandt andet bæverne. 

Læs mere om det initiativ her

Læs mere om bæver i artsleksikonet

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.