Naturstyrelsen planter ny skov ved Høje-Taastrup

22-04-2014

Der bliver plads til både græssende dyr og skovbryn med blomstrende buske i Snubbekorsskoven syd for København.

Grokraft. Ny skov gavner friluftlivet og beskytter grundvandet. Foto: Naturstyrelsen.

Naturstyrelsen og Høje-Taastrup Kommune indvier onsdag 23. april den nye Snubbekorsskoven ved Høje Tåstrup syd for København.

Snubbekorsskoven bliver en lille skov på i alt 12,6 hektar. Det svarer til17 fodboldbaner. Der bliver kun plads til en enkelt skovvej gennem skoven. Til gengæld vil der med tiden af sig selv komme trampestier mellem træerne, der hvor folk bedst kan lide at gå.

- Man vil både kunne opleve naturens stille ro, se rådyr op lytte til fuglesang, når skoven med tiden vokser til. Eller man kan tage en rask tur i løb eller på cykel. Selvom Snubbekorsskoven er ret lille, bliver der mange muligheder for friluftsliv, så vi glæder os meget til at få den nye skov gjort klar til borgerne, siger skovrider Kim Søderlund fra Naturstyrelsen i Østsjælland.

I løbet af april planter Naturstyrelsen 35.000 træer og buske, der vokser op og bliver til skov. I skoven vil man kunne se 19 forskellige typer krat og træer som eg, bøg, røn, skovæble, slåen og kvalkved.

Skoven vokser økologisk

Midt i skoven bliver der en stor skoveng med græssende køer og heste. Låger ind til engen giver mulighed for, at man kan komme ind og gå en tur.

- Høje-Taastrup Kommunes skovråd har gennem flere år arbejdet for at få mere skov i kommunen. Skoven bliver et værdifuldt grønt tilbud til borgerne, og træerne vil samtidig beskytte kommunens grundvand mod sprøjtemidler, siger borgmester Michael Ziegler fra Høje-Taastrup Kommune.

Naturstyrelsen vil passe skoven uden brug af sprøjtemidler, hvilket er normal praksis på Naturstyrelsens arealer.

Høje-Taastrup Kommune har foræret jorden til Naturstyrelsen, som så til gengæld planter den nye skov.

Alle er velkomne til indvielsen af den nye skov onsdag 23. april klokken 09.00. Der vil både være snobrød og saftevand og mulighed for at hjælpe med at plante de små træer.

Se programmet for indvielsen og et kort med mødestedet her.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.