Bornholmske bisoner avler som vilde

08-08-2014

Antallet af europæisk bison i Almindingen er noget nær fordoblet siden bisonudsætningen i 2012.

Fornyelse. Den europæiske bison trives på Bornholm. Foto: Knud Haagen Rasmussen.

Fem gange i løbet af sommeren er der født bisoner på Bornholm.

Den seneste kalv i bisonflokken blev født for omkring to uger siden, og flokken tæller nu i alt 13 dyr. Det er tæt på en fordobling i forhold til de syv dyr, der blev udsat i indhegningen i skoven på Bornholm i 2012.

- Hver af de seks hunner i den oprindelige flok har nu fået en kalv. Det er vi meget tilfredse med, siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen på Bornholm.

Den eneste bison, der ikke fået en kalv i år, er den bisonko, der fik kalv sidste år. Kalven følger som regel moderen tæt i et helt år, og det er helt normalt, at hunnen ikke bliver parret i denne periode.

Rigeligt med føde

Selvom bisonflokken er vokset betydeligt, så er der stadig rigeligt med føde i den cirka 200 hektar store indhegning med skov og enge, hvor bisonerne går frit omkring.

- Bisonflokken vil flokken formentlig vokse til 20 til 25 dyr i løbet af de fem år, som forsøgsperioden med bisoner varer. Der er rigeligt med græs og friske skud på træer og buske til, at så mange dyr kan blive mætte, siger skovrider Søren Friese.

Inden projektet er overstået i 2016, skal miljøministeren og bornholmerne tage stilling til, om bisonerne skal have permanent ophold på Bornholm og under hvilke former, det skal ske.

Læs mere om de bornholmske bisoner 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Yderligere oplysninger

Søren Friese

Skovrider
Naturstyrelsen på Bornholm