Farvel til Børge Ruhoff Hansen

17-12-2014

Børge Ruhoff Hansen takker af efter 33 år i Statens tjeneste

Børge

Det er os der takker. Vi siger tak til Børge som stopper med udgangen af året for at gå på pension. Børge bliver boende i Nyhus efter at have taget imod tilbuddet om frivillig fratræden tidligere i år.

Vi siger tak til den måske sidste vaskeægte arbejdsmand. Ud af 8. klasse og i arbejde som arbejdsdreng, først på teglværk, siden som jord og beton arbejder. Senere på Junckers i Køge.

Fra 1/7 1981 hos Skovfoged Frandsen i Tisvilde Hegn. Børge boede først i Karsemoselejren siden i Hilkershus i Tisvildeleje.  I 94 blev Nyhus ledigt og Børge fik stillingen som skovløber her, hvor han stadig bor, i hvert fald nogen år endnu.

Rent arbejdsmæssigt har opgaverne været som de er flest i statsskovbruget: Oprydning af stormfald, 3 m træ, plantning, kulturarbejder – og lidt specielt: klitdæmpning. I de senere år har publikumsarbejder her som andre steder fyldt mere og mere i arbejdsprogrammet. Børges tilgang til tingene er dejlig lige til: Der ligger nogen opgaver og venter. De skal løses, de sure med de søde. Og opgaverne bliver løst!  Ordenligt og kompetent og uden svinkeærinder. Et af Børges varemærker er orden i sagerne!

Det kommer vi til at savne. Arbejdsopgaverne vil også blive løst fremover – javel, eller også bliver de det ikke. I hvert fald ikke på samme niveau.

Tiderne skifter og arbejdsopgaverne og organisationen ændrer sig. Selvstyregrupper med øget medbestemmelse og egen planlægning, nye kolleger o.s.v. Jeg tror nok Børge hører til blandt skeptikerne når skovparter nedlægges og distrikter bliver slået sammen. Kendetegnet ved Børge er at indstillingen til arbejde ikke har ændret sig. Selv om du kan have din egen mening dette og hint. Det siger vi også tak for. Vi er flere der håber at støde ind i dig i ny og næ hos Købmand Bahr så vi kan fortælle dig om de seneste gebrækkeligheder på din gamle arbejdsplads.

God vind femover!!

Svend Løw

Personaleskovfoged