Farligt dyr i Dyrehaven

11-12-2014

Naturstyrelsen advarer om, at der muligvis er et farligt dyr løs i Dyrehaven.

daadyrIMAG0313.jpg
Nedlagt. Det døde dådyr uden hoved er foreløbig det eneste spor i sagen. Foto: Naturstyrelsen.

Der er muligvis et farligt dyr løs i Jægersborg Dyrehave ved København, og man bør derfor færdes i området med særlig forsigtighed indtil videre.

Naturstyrelsen er i øjeblikket ved finkæmme området og har kontakt til Nordsjællands Politi for at få tilladelse til at skyde dyret.

Naturstyrelsen i Dyrehaven fandt i går en ret stor dådyrkalv, der var nedlagt og dræbt på en sådan måde, at der må have været et større rovdyr, formentlig en meget stor hund.

Dådyret var dog ædt på en måde, der ikke er typisk for hunde, og derfor har Naturstyrelsen sendt DNA-prøver til DCE, Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, for at se, om der kan være tale om en ulv. Resultaterne vil være klar om tre dage.

- Det mest sandsynlige er, at der er tale om en meget stor hund, Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at en ulv er trængt ind i Dyrehaven. Men det har heller ikke den store betydning i denne sag, for glubske hunde er langt farligere end ulve. Så man skal være forsigtig uanset hvad, siger skovrider Hans Henrik Christensen, Naturstyrelsen Hovedstaden.

Naturstyrelsen har kontakt med Nordsjællands Politi for at få lov til at skyde hunden, hvis den stadig opholder sig i Dyrehaven.

Naturstyrelsen fraråder ikke ophold i Dyrehaven, men advarer om, at man skal være forsigtig, og at man under ingen omstændigheder skal nærme sig løsgående hunde. Man skal opføre sig over for glubske hunde på samme måde, som man skal over for ulve.

Læs mere om ulv i artsleksikonet

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.