Skovrådet får ny formand

01-12-2014

Konstitueret institutleder for Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, Gertrud Jørgensen bliver ny formand for Skovrådet.

Stifinder. Skovrådet skal vejlede miljøministeren i skovbrugsfaglige spørgsmål. Foto Colourbox.

Frem til september 2016 bliver det Gertrud Jørgensen, der skal lede Skovrådets arbejde med at rådgive ministeren i skovbrugsfaglige spørgsmål f.eks. i forbindelse med det nye skovprogram.

Gertrud Jørgensen er konstitueret institutleder for Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Hun afløser Niels Elers Koch, der har været formand i Skovrådet siden 2004 og selv har ønsket at stoppe:

- Jeg vil gerne byde Gertrud Jørgensen et varmt velkommen som formand i Skovrådet. Miljøministeren har udpeget den nye formand, som skal være med til at sikre, at de danske skove udvikler sig bæredygtigt. Jeg vil samtidig gerne sige tak til den afgående formand Niels Elers Koch, som har lagt et stort stykke arbejde i det skovbrugsfaglige arbejde i tre perioder som formand, siger Gertrud Knudsen, kontorchef i Naturstyrelsen.

Ud over formanden består Skovrådet af 15 medlemmer.

De kommer blandt andet fra Dansk Skovforening, Landbrug & Fødevarer, HedeDanmark, Skovdyrkerforeningerne, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danske Træindustrier, Verdens Skove, WWF, Friluftsrådet, Kommunernes Landsforening samt repræsentanter for de skovbrugsfaglige og naturvidenskabelige områder.

De skal ifølge Skovloven rådgive miljøministeren i skovbrugsfaglige og andre spørgsmål vedrørende skove, afgive udtalelser til ministeren på eget initiativ om spørgsmål af betydning for skovene eller Skovlovens administration og følge udviklingen i skovene og Skovlovens administration.

Du kan læse mere om Skovrådet her

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.