11-årig hev far gennem ti MTB-spor

10-07-2014

På under et halvt år har en 11-årig gennemført Naturstyrelsens ti bedste mountainbikeruter "De 10 Spir". Det udløser titlen som Hall of Fames yngste mand.

Gennemført. Landet er blevet kørt tyndt på mountainbike af Frederik Ahlers Holdt. Privatfoto.

Det går op og ned, gennem sand og mudder og kræver gode ben at komme igennem Naturstyrelsens bedste mountainbikeruter "De 10 Spir".

Og nu har yngste mand nogensinde gennemført de ti krævende mountainbikeruter og får dermed et diplom og kommer i Hall of Fame på Naturstyrelsens hjemmeside.

Det er den 11-årige Frederik Ahlers Holdt fra Ansager, der ligger 20 kilometer vest for Billund, der med sin far på hjul, har kørt de ti ruter i perioden 23. marts – 3. juli 2014.

- Den hårdeste af de 10 Spir, var nok Klosterheden, fordi den var så lang, men det har været en sjov oplevelse, vi har haft. Næste udfordring er allerede i dag, hvor vi vil cykle 100 kilometer på mountainbike til Tønder for at besøge farmor, fortæller Frederik Ahlers Holdt.

Indtil nu har der ikke været nogen under 20 år i Hall of Fame. Men titlen som yngste medlem i Hall of Fame kan dog blive kortvarig. Frederiks lillebror, Magnus på 7 år var nemlig med på tre af turene, og han har derfor flere år til at stjæle titlen fra sin storebror.

Prøv selv ruterne 

De 10 Spir ligger spredt ud over hele landet og har forskellige sværhedsgrader og længder.

Hvis du vil prøve kræfter med en eller flere af ruterne, kan du læse mere her:

De 10 Spir

Ud over De 10 Spir har Naturstyrelsen en lang række kortere mountainbikeruter i de statslige skove, som man kan finde på Ud-I-Naturen kortet.

Find mountainbikeruter

Før sommerferien opfordrede Miljøminister Kirsten Brosbøl danskerne til at hoppe på cyklen og udnytte nogle af de mange gratis muligheder, der er for at opleve sommerlandskabet på to hjul.

Læs pressemeddelelsen: Op på cyklen i sommerferien

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.