Brosbøl: Vi skal skabe fremtidens byer sammen

16-06-2014

Miljøminister Kirsten Brosbøl samler i dag førende danske eksperter, kommunalfolk og arkitekter, så de kan dele deres viden og komme med forslag til ministerens strategi for en bæredygtig byplanlægning.

Byplanlægning. I dag samles eksperter inden for byplanlægning for at diskutere bæredygtig byplanlægning. Foto: Colourbox.

Hvordan skaber man grønne, levende og trygge byer, hvor der både er plads til et aktivt byliv og til et erhvervs- og handelsliv?

Det er flere end 50 af landets eksperter inden for bæredygtig byplanlægning i dag samlet i København for at finde ud af. Det sker til en 12-timer lang Camp om bæredygtige byer. Her skal de knække nogle af de miljø-, klima- og ressourcemæssige problemstillinger, som Danmark i fremtiden vil stå over for.

Men erfaringerne og løsningerne, som deltagerne finder frem til på campen, kan også bruges her og nu i byplanlægningen i kommunerne.

- Jeg forventer, at vi i dag får nogle rigtig gode bud på, hvordan vi skal indrette vores byer i fremtiden. Bæredygtige byer er vejen frem, men det bliver kun til virkelighed, hvis vi kan få stregerne på tegnebrættet og alle de gode idéer integreret i hverdagen både hos befolkningen og i virksomhederne i byerne, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Campen vil desuden have fokus på byernes ressourceforbrug og undersøge, hvordan ressourcer som byggematerialer, vand og affald kan indgå i et kredsløb med kun meget lidt spild.

Vi skal bo i grønne og blå byer

Ifølge en undersøgelse fra Nordea-fonden mener otte ud af ti byboere, at grønne områder er vigtigere for livskvaliteten end eksempelvis at have en café i nærområdet.

Derfor vil deltagerne også skulle diskutere, hvordan man bedre kobler natur og by, så flere får adgang til grønne områder, hvor man kan stresse af, dyrke motion eller bare åbne en bog under et træ.

- Der er ingen tvivl om, at grønne områder i sig selv kan være med til at hæve livskvaliteten for byboerne. Og så er det tilmed godt for biodiversiteten og lokalmiljøet, når insekter, fugle og andre dyr kan finde en grøn plet i byen. Grønne områder er desuden vigtige i klimasikringen af vores byer, da parker, søer og kanaler kan være med til at gøre vores byer mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, monsterregn og tørke, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Campen afholdes på Carlsberg Museum & Business Centre i København fra tidligt mandag morgen og 12 timer frem, og pressen er inviteret til at overvære campen og tale med ministeren og deltagerne. 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Yderligere oplysninger

Jens Fuglsang Edelholt

Pressemedarbejder
Miljøministeriet

Christina Berlin Hovmand

Kontorchef
Tværgående planlægning