”Daisy” viser turister rundt i Danmark

12-06-2014

Nu er det blevet lidt lettere at være turist i Danmark, for Margueritruten er blevet oversat til engelsk.

Margueritruten
Turisme. Margueritruten er blevet oversat til engelsk i håb om at få flere turister til Danmark. Foto: Colourbox.

Skiltene med den store, hvide og gule blomst marguerit på brun baggrund er lette at finde i det danske landsskab, men det er først nu, de for alvor giver mening for mange af turisterne.

Margueritrutens hjemmeside er for første gang blevet oversat til engelsk.

- Danmark er så meget mere end tv-serien ’Borgen’ og højbelagt smørrebrød. Vi har mange naturskønne områder og seværdigheder, der fortjener at blive vist frem til turisterne. Med en oversættelse af Margueritruten er det nu blevet lettere for turisterne at finde frem til de ekstra dejlige steder i Danmark, siger kontorchef Kåre Svarre Jakobsen, Naturstyrelsen.  

Margueritruten er en bilrute, som viser naturelskere vejen igennem de skønneste steder i Danmark.

Besøg Margueritrutens nye engelske hjemmeside

Lige til at gå til

Kåre Svarre Jakobsen kan endda tale ud fra sine egne erfaringer som turist i udlandet.

- Når jeg for eksempel kommer til et sted i Frankrig, og jeg ikke kan få et ordentligt informationsmateriale, så kører jeg jo bare et andet sted hen. Hvis man er i Danmark, så er landet så lille, at du er kørt ud af det, inden du har set dig om, siger han og peger på, at det er vigtigt, at man har turistinformation på et sprog, de forstår, og som er lige til at gå til:

- Nu hvor de forstår skiltene, bliver det lettere for dem at få nogle af de mange unikke oplevelser, som Danmark har at byde på. Og måske de endda snupper en ekstra tur.

Turisterne kommer

Naturstyrelsen har samarbejdet med VisitDenmark for at få oversættelsen af Margueritruten gjort klar.

Og VisitDenmark mener, at det er et meget vigtigt værktøj for dem i deres arbejde for at få flere turister til landet.

- Vi kan få endnu flere turoperatører til at tilbyde kør-selv-ferier i Danmark, så vi forventer at skabe en generel stigning i kendskabet til Danmark samt naturligvis en stigning i overnatninger i regioner og egne, der tidligere ikke har haft engelsktalende på besøg, fortæller Henrik Kahn, UK Director for VisitDenmark.

Naturstyrelsen overtog 1. januar 2012 ansvaret for at koordinere arbejdet med Margueritruten. Ruten er 3.540 kilometer lang, og den første strækning blev indviet i 1991.

Naturstyrelsen har flere projekter med fokus på turister og natur på vej. Ikke mindst de nye digitale naturguider, der fortæller om Naturstyrelsens vigtigste områder. Man kan se dem på hjemmesiden – også mobilvenligt

Find de danske naturguider 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.