Friluftslivets idékatalog blev fejret

25-06-2014

Flyvestation Værløse var for en dag omdannet til en markedsplads for friluftslivet med hundredvis af besøgende og massevis af organisationer, foreninger og interessenter.

Fart på. Der var fart over feltet på flyvestationen - både med idéerne og aktiviteterne. Foto: Naturstyrelsen.

Lugten af bål, grillet rådyr, krydderurter og hest er velsagtens blandt de sanselige indtryk, langt størstedelen af de mange besøgende tog med sig hjem, da friluftslivet og lanceringen af Friluftslivets idékatalog i går blev fejret på den nedlagte Flyvestation Værløse.

Se stemningsvideoen fra dagen på Flyvestation Værløse her:

Vi har forsøgt at vise en video her, men videoen kan ikke afspilles fordi, du ikke har tilladt marketing cookies.

Tryk her for at gennemgå dine tilladelser.

Rigtig mange kom også hjem med ny viden om, at også friluftslivet i byerne repræsenterer en stor værdi for samfundsøkonomien. For friluftslivet er ikke kun smukke strande og grønne skove, det er også muligheden for at komme ud i de grønne og blå rum i byerne og bruge sig selv. 

Miljøminister Kirsten Brosbøl og repræsentanter fra flere fonde stod for festtalerne i den store, smukt udsmykkede hangar, mens det var organisationer som Red Barnet, Danske Handicaporganisationer, HORESTA, Danmarks Jægerforbund, Task Force Green, Haver til maver, Frisk i naturen og mange, mange andre, der var i fokus på den pulserende markedsplads.

Hestevrinsk og lækre kaffer

Fejringen af friluftslivet begyndte kl. 12.00 og sluttede kl. 16.00, og de mange besøgende fik mulighed for at kæmpe mod orker fra rollespilsforeningen Bifrost, løbe på løbehjul, ride på islænderheste, køre i solcelledrevet handicapvogn, spise lækker is og drikke iskoldt Water-to-go-grundvand fra Miljøministeriets Vandcafé, hvis man da ikke var mere til friskbrygget mokka fra en af de to ”kaffe-café-knallerter”. 

Hos Naturstyrelsen blev der langet hjorteburgere over disken til de sultne friluftsmennesker, mens man hos jægerforbundet kunne smage på både grillstegt agerhøne og fasan efter at have fået et lille kursus i partering af vildtet. 

Dagen igennem lød der vrinsk fra islænderhestene fra blandt andet rideterapi-stedet Nordic Park, som også gav opvisning, og hos alle de fremmødte organisationer fik man al den information, man kunne rumme om, hvordan netop deres friluftsidéer kan bidrage til at skabe vækst, flere oplevelser, bedre sundhed og mere fart over friluftslivet.

Friluftsliv – en kæmpe industri

I forbindelse med lanceringen og fejringen blev der fremlagt nye tal fra Københavns Universitet, der for første gang viser, hvad friluftslivets aftryk er på samfundsøkonomien.

Og helt i stil med vores nordiske nabolande, så har friluftslivet også stor økonomisk betydning i Danmark. Tallene fra Københavns Universitet viser, at friluftslivet skaber 28.000 fuldtidsjob og et årligt forbrug på 29 milliarder kroner.

Friluftslivets idékatalog vil senere på året blive fulgt op af en friluftspolitisk redegørelse, der vil blive forelagt Folketingets Miljøudvalg.

Læs Friluftslivets idékatalog

Billeder herunder kan frit benyttes med angivelse af fotografen:

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.