Nationalparkerne skifter udtryk

04-06-2014

Mere fokus på oplevelser på nationalparkernes nye hjemmesider.

Parat. Nationalparkernes nye hjemmesider er klar til turistsæsonen. Foto: Jesper Voldgaard.

Tag på krondyrsafari i Thys vildmark. Udforsk Kalø Slotsruin. Sop med sæler i Vadehavet.

De vilde naturoplevelser står nærmest i kø på Danmarks Nationalparkers nye hjemmesider, som nu er gået i luften.

Hjemmesiderne har været igennem en større forvandling for i højere grad at vise nationalparkerne som turistattraktioner og rammen om store naturoplevelser for hele familien, mens de gamle hjemmesider var bygget til etableringen af nationalparkernes tilblivelse og organisation.

- Man kan sige, at de nye hjemmesider er udtryk for, at nationalparkerne nu er blevet veletablerede turistattraktioner, der skal henvende sig direkte til borgere og turister. De første hjemmesider viste nationalparkernes fødsel, og nu er de blevet voksne, siger webchef Pelle Vedel Krogh, Naturstyrelsen, som har udviklet de nye sider for nationalparkerne.

Masser af seværdigheder

Fra forsiden bliver man nu ledt direkte hen mod beskrivelser af parkernes mange seværdigheder og aktiviteter – med alle de oplysninger, som den kræsne, moderne gæst forlanger: før, under og efter besøget. En slags ”Turen går til Nationalparken”.

Desuden har nyheder fra nationalparkerne fået en fremtrædende position, så man nu kan følge med i livets gang i den enkelte park.

Fra hjemmesiderne er der også link til andre kilder, herunder Naturstyrelsens nye digitale guider, med beskrivelser af naturområderne, seværdigheder, historie, geografi, dyr og planter.

Alt kan nu hentes til smartphones.

- Vi mener, at vi er på vej til en præsentation af parkerne, så det bliver både nemt og sjovt at stifte bekendtskab med Danmarks største og fineste naturområder, både på stedet, foran computeren og på sin telefon, siger Pelle Vedel Krogh.

Besøg Nationalpark Mols hjemmeside

Besøg Nationalpark Thys hjemmeside

Besøg Nationalpark Vadehavets hjemmeside

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.