Nu får flade Lolland former

03-06-2014

I Nakskov på Lolland er bulldozere i gang med at skabe ”bjergrige” mountainbikebakker, der skal give lollænderne bedre muligheder for at få pulsen op.

Fritid. Til efteråret slippes lollandske mountainbikere løs i Nakskov. Foto: Colourbox.

I disse dage er bulldozere i gang med at grave ud til det, som skal blive en helt ny og særdeles bakket mountainbikebane i Nakskov.

Lolland Kommune, som i årevis har haft et stort jorddepot på arealet, får nu bunkerne stampet fast, så mountainbikere kan få glæde af området.

Læs om Naturstyrelsens kampagne 'Flink af natur'

Op i højden

Mountainbiker Palle Rasmussen fra Nakskov Cykelklub er med ude ved bulldozerne for at sørge for, at der kommer godt med højde på bakkerne.

- Det betyder rigtig meget, at vi får muligheden for at komme ud at træne på nogle store bakker. Hvis det bare var fladt, så kunne vi jo lige så godt cykle på vejene, siger han.

Han glæder sig derfor til, at Nakskovs nye ”bjerge” er klar til mountainbikerne i cykelklubben.

50 parcelhusgrunde at boltre sig på

Mountainbikebanen bliver lavet i et samarbejde mellem Lolland Kommune, Nakskov Cykelklub og Naturstyrelsen.

Og samarbejdet er gået over al forventning, siger Naturstyrelsens projektmedarbejder Elly Andersen:

- Ingen af os ville kunne gøre det selv, så det er dejligt, at vi nu har muligheden for at give lollændere en ny mountainbikebane her midt i den nye Krogsbølle Skov. Det bliver en rigtig aktivitetsskov, hvor man kan komme ud og fyre noget krudt af.

Den nye ”bjergrute” breder sig over 90.000 m2, hvilket svarer til cirka 50 parcelhusgrunde. Og når området til efteråret kan indvies, vil der være to-tre ruter, som hver vil være tre til fire kilometer lange.

Planen er, at Naturstyrelsen overtager jordarealet fra Lolland Kommune, når mountainbikebanen, der støder op mod skovrejsningsarealer, som Naturstyrelsen i forvejen ejer, er færdig. Nakskov Cykelklub bliver fremover en vigtig partner i driften af banen sammen med Naturstyrelsen.

Krogsbølle Skov indgår i en større skovrejsningsaftale, der blev indgået i 2007.

BulldozeBulldozerne er næsten lige gået i gang med det, som skal blive Nakskovs nye mountainbikebane. Foto: Naturstyrelsen.  

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.