Op på cyklen i sommerferien

28-06-2014

Miljøministeren vil have os op på cyklen i sommerferien. Hun tilbyder nye gratis cykeloplevelser og guides til at finde dem.

Miljøministeriet har aldrig haft så mange tilbud til cyklisterne i sommerlandet som i år.

Hundredevis af kilometer skovveje, store nationale cykelruter, landets bedste mountainbikeruter og masser af gratis overnatningsmuligheder.

Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have så mange af os som muligt op på de tohjulede.

- Der er ikke tilfældigt, at vi gør en særlig indsats for at gøre naturen cykelvenlig. Cykelture giver store oplevelser, fordi vi kommer tættere på naturen og længere væk fra parkeringspladserne. Samtidig er det en sund måde at bruge sin ferie på. Jeg vil gerne slå et slag for et par feriedage i sadlen og gerne i Danmark, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Ministerium lægger jord til oplevelser

På Miljøministeriets arealer er der masser af nyheder til ferien i hele landet. Det gælder alt fra nye mountainbikeruter og nyanlagte cykleruter til muligheden for at komme afsted på hederne på lejede cykler.

Blandt andet i Thy er der kommet nye ruter gennem nationalparken samt en ny rute hele vejen langs Agger Tange. Og på Rømø er der kommet en 29 kilometer lang rute til kommandørgårdene.

Cykelruten fra København og Berlin går via Møns Klint, der er også en ny cykelrute langs Københavns Vestvold, og i Sønderjylland er Kelstrup mountainbike rute nu mere end otte kilometer lang.

I alt har Miljøministeriet nu mere end 50 mountainbikeruter. Heraf er 10 særligt gode og indgår i "De 10 Spir", hvor man kan komme i den såkaldte Hall of Fame, hvis man kører alle 10 ruter. Der er indtil nu kommet 27 i Hall of Fame.

159 af ministeriets naturområder er åbne for fri og gratis teltning, og dertil kommer et væld af sheltere og overnatningspladser, der ligger, så de kan bruges som overnatning på cykelturen.

Naturstyrelsen guider i naturen

Naturstyrelsen har lanceret mere end 200 digitale guides til naturområder i hele landet, der fortæller om naturen, historien og mulighederne for at opleve i det fri, så man både kan finde sig til rette, hvis man kun vil cykle på flade, nedlagte jernbanestrækninger, og hvis man kun vil kaste sig ud over stejle mountainbikeruter.

www.udinaturen.dk kan man desuden se alle de forskellige friluftstilbud, der er tilgængelige i hele landet.

Læs mere på sommerferie i naturen

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.