Grævlingen kommer til Amager

13-05-2014

Det sky rovdyr, grævlingen, har fundet vej til øen Amager ud for København.

grævling2

Amager har fået et nyt rovdyr.

Naturstyrelsen bekræfter, at private videooptagelser fra en have nær Kongelunden på det sydlige Amager, viser en grævling.

- Grævlingen er formentlig vandret over Sjællandsbroen eller Kalvebodsbroen en uforstyrret nat. Det har været en mild vinter, så den er i hvert fald ikke kommet over isen, siger vildtkonsulent Sven Norup fra Naturstyrelsen.

Optagelserne af Amagers første grævling. Video: Privat.

Vi har forsøgt at vise en video her, men videoen kan ikke afspilles fordi, du ikke har tilladt marketing cookies.

Tryk her for at gennemgå dine tilladelser.

- Foreløbig er der kun sikkerhed for, at der er en enkelt grævling på Amager, men med lidt held kommer der både en hun og en han, så vi kan få en fast bestand af grævlinger, siger Sven Norup.

 

Læs mere om grævling i artsleksikonet

Syge ræve viger pladsen

En af årsagerne til, at grævlingen er kommet til Amager netop nu, er formentlig, at sygdom de seneste år har slået mange ræve ihjel, uden dog at true bestanden.

- Det er en klar fordel for grævlingen, når rævene slås med sygdom. Ræve og grævlinger konkurrerer om noget af den samme føde, så der er mere mad til grævlingen, når rævene går tilbage. Grævlinger vil formentlig også kunne drage nytte ledige rævegrave, hvor rævene er døde, siger Sven Norup.

Det er første gang, at der er dokumenteret et fund af en grævling på Amager. Grævlingen er ikke det eneste dyr, der har vanskeligheder med at finde vej til øen. Der er hverken egern og muldvarpe på Amager.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.