Grundvand spiller hovedrolle under Eurovision Song Contest

06-05-2014

Der er frisk, dansk grundvand til både de optrædende og gæsterne til årets internationale Melodi Grand Prix i København.

Aaahh. Der er frisk, dansk grundvand at slukke tørsten i for både gæster og stjerner til Eurovision Song Contest. Foto: Colourbox.

Vandflasker med købevand bliver erstattet af karafler og glas med koldt, dansk grundvand til det internationale Melodi Grand Prix i København.

Det gælder både, når de op mod en million gæster skal slukke tørsten i løbet af ugen, og når de optrædende skal dulme nerverne til semifinalerne og finalen.

- I Danmark har vi noget af verdens bedste og reneste vand i hanerne, og det synes jeg godt, vi må prale lidt med over for vores udenlandske gæster. Der er ingen grund til, at de køber flaskevand i dyre domme, når vi har en unik og endnu bedre ressource lige ved hånden, vi har værnet om i generationer, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Vandbar i København hele ugen

Miljøministeriet har sponsoreret 50.000 papkrus, som benyttes i HOFORs vandbarer på den såkaldte Fanmile fra Kgs. Nytorv til Rådhuspladsen hele ugen.

Der er desuden lavet et faktaark om det danske drikkevand, som vil blive delt ud af VisitDenmark, Wonderful Copenhagen og HORESTA.

Her kan man blandt andet læse, at Danmark er et af de få lande i verden, som kan basere stort set hele vandforsyningen på rent grundvand.

- For mange af de besøgende vil det virke helt unaturligt at sætte glasset under vandhanen, når de er vant til, at drikkevand er noget, man køber i supermarkedet. Derfor giver det god mening at både vi i Miljøministeriet, HOFOR og andre organisationer flager for, at vores drikkevand er fuldstændig rent, siger Kirsten Brosbøl.

Vandforbruget i Danmark er blandt verdens laveste og er reduceret 30 procent på 25 år. 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.