Styrelsen varsler 30 til afsked

14-05-2014

I alt vil 87 ud af 1350 stillinger blive nedlagt som følge af faldende bevillinger.

Naturstyrelsen har i dag varslet over for 30 medarbejdere, at styrelsen forventer at afskedige dem i denne måned.

Varslingerne skal nu i høring efter gældende regler, hvorefter der vil blive taget stilling til de endelige afskedigelser.

Det sker som led i Naturstyrelsens sparerunde på grund af faldende bevillinger. I alt skal styrelsen finde besparelser for over 70 millioner kroner – heraf skal de 36 millioner spares på lønsummen – det vil sige med nedlæggelse af stillinger.

I alt 87 stillinger nedlægges. Når det kun er nødvendigt at afskedige 30, skyldes det, at ledelsen har prioriteret midler til flere tilbud om frivillig fratræden, og at der på grund af ansættelsesstop er mange vakante stillinger, som man nu kan nedlægges, uden at det er nødvendigt med afskedigelser.

- Vi er kede af, at vi skal sige farvel til så mange dygtige medarbejdere. Men det er nu engang vores opgave at sikre, at vi har de rette medarbejdere i forhold til bevillingerne. Vi vil gøre, hvad vi kan for at sikre, at naturen og borgerne bliver berørt så lidt som muligt af besparelserne, siger direktør Hanne Kristensen.

Naturstyrelsen har allerede meldt ud, at det ikke er muligt at effektivisere så meget, at man kan udføre samme opgaver med 87 færre stillinger. Derfor vil der være opgaver, som ikke længere skal løses. Der vil især blive løst færre opgaver inden for driften i skovene, overvågning og en række administrative opgaver.

Der sker i forbindelse med sparerunden ingen nedlæggelser af enheder. Styrelsen er fortsat repræsenteret over alt i landet med næsten 1300 medarbejdere.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Yderligere oplysninger

Kenneth Bo Jørgensen

Presse- og Kommunikationschef
Presse & Kommunikation