Brosbøl sender vinder-fotograf på bisontur

18-11-2014

Danskerne har delt deres yndlingsnatur i #voresnatur-kampagnen, og nu har miljøministeren valgt sit yndlingsbillede.

Vinderbillede. Motivet med Skjern Å i modlys vinder førsteprisen. Foto: Keld Skytte Petersen.

Mobilkameraerne har været flittigt i brug i den seneste måned, hvor miljøminister Kirsten Brosbøl har bedt danskerne vise deres yndlingspletter i naturen.

Svampe, solnedgange og skovstier har fundet vej til Instagram, Facebook og Twitter under #voresnatur, og nu har Kirsten Brosbøl fundet sit favoritbillede.

Det bliver Keld Skytte Petersen fra Nordfyn, som bliver belønnet med en tur til Bornholm, hvor der venter en guidet rundvisning i Bisonskoven. Vinderbilledet viser en solnedgang over Skjern Enge i Vestjylland, hvor Danmarkshistoriens største og dyreste naturgenopretningsprojekt blev gennemført fra 1999 til 2003, hvor Skjern Å blev genoprettet.

- Stort tillykke til vinderen og til alle, der deltog og delte billeder af deres yndlingsnatur. De mange billeder viser fint, hvor meget danskerne holder af naturen. Med Naturplan Danmark vil regeringen ikke bare give danskerne mere og bedre natur, men også skabe mere sammenhæng og beskyttelse af vores fælles natur, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Kirsten Brosbøls eget yndlingssted i naturen er Nordby Bakker på Samsø, hvor hun ofte tilbringer sine ferier med familien.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Yderligere oplysninger:

Jens Fuglsang Edelholt

Pressesekretær
Miljø- og Fødevareministeriet, departementet