Brosbøl udvider skov ved Skanderborg

17-11-2014

En helt ny skov i Skanderborg skal være bindeled mellem eksisterende natur. I anledning af Naturplan Danmark plantede miljøminister Kirsten Brosbøl i dag de første træer.

Anebjerg skovrejsning_skanderborg Kommune302.jpg
Livligt. Der var mange hænder til at plante de små egetræer. Foto: Skanderborg Kommune.

Sammenhæng i naturen, rent grundvand og nye friluftsmuligheder. Det vil den nye Anebjerg Skov i Skanderborg bidrage med.

I dag satte miljøminister Kirsten Brosbøl sammen med en lokal skoleklasse de første 100 træer i jorden i et 15 hektar stort tidligere landbrugsområde, som Miljøministeriet netop har købt, der udvider Anebjerg Skov.

- Den nye Anebjerg Skov er Naturplan Danmark i praksis. Den er et konkret eksempel på, hvordan man kan placere naturområder strategisk smart, så de skaber sammenhæng og bedre grønne korridorer til gavn for dyr og planter. Samtidig bidrager skoven til en bedre beskyttelse af grundvandet, og den vil blive et udflugtsmål for de lokale, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

De første 100 træer blev i dag plantet og vil være med til at binde områderne Illerup Ådal, Pilbrodalen og Skanderborg Sø sammen.

Resultat af samarbejde

Den nye Anebjerg Skov er blevet til i et fællesoffentligt partnerskab mellem Naturstyrelsen, Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyningsselskab.

- Jeg synes, det er en god følelse at være en af de første kommuner, der på denne måde kan bidrage til Det Grønne Danmarkskort. Det er enorm styrke, at vi som myndigheder arbejder sammen om at planlægge by og natur. Det giver bedre
løsninger, som både borgere og natur får gavn af, siger Jørgen Gaarde, borgmester i Skanderborg Kommune.

Med det nye skovområder vokser Anebjerg Skov til 1,25 km2.

Læs mere om Naturplan Danmark

Yderligere oplysninger:

Jens Fuglsang Edelholt

Pressesekretær
Miljø- og Fødevareministeriet, departementet